Προς τον

Αρχιεπίσκοπο Οχρίδας

Κύριο Stefan                                                                                          16.10.2015

 

Σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε της Οχρίδας κύριε Στέφανε,

Σήμερα κατά την περιήγηση μας στο internet, έπεσε μπροστά μας μία εικόνα στην οποία εμφανίζεται ο θεός Αλέξανδρος ως «Άγιος» χριστιανός και αυτή η πράξη και η εικόνα, έγιναν με τη δική σας άδεια και προτροπή.

Δεν γνωρίζουμε ποια ήταν τα κίνητρα σας γι’ αυτή την πρωτοβουλία και ενέργεια, που αμφότερες αποτελούν αμάρτημα κατά των κανόνων του χριστιανισμού και βεβήλωση της μνήμης του θεού Αλέξανδρου.

Αμάρτημα κατά τον χριστιανισμό για τους εξής λόγους:

 1. Σύμφωνα με την εντολή του Yahweh, ο οποίος είναι ο θεός των Χριστιανών, των Μωαμεθανών και των Εβραίων, δεν επιτρέπεται να κατασκευάζετε είδωλα και να τα λατρεύετε. Εσείς κάνατε είδωλο τον Αλέξανδρο σύμφωνα με την εικόνα που είδα στο internet.
 2. Εν συνεχεία, διαπράξατε δεύτερο αμάρτημα αγιοποιώντας έναν ειδωλολάτρη, ο οποίος κατά τον Χρυσόστομο είναι αφορισμένος, καταραμένος και Έλληνας.
 3. Ακόμα, αγιοποιήσατε κάποιον ο οποίος είναι γιος του Άμμωνα- Δία, τους οποίους ο Γιάχβε μισεί και διατάζει τους πιστούς του να εξαφανίσουν ότι έχει σχέση με αυτούς.
 4. Αυτός ο θεός που αντιπροσωπεύετε απαιτεί αποκλειστικότητα, ενώ ο Αλέξανδρος είχε πολλούς θεούς.
 5. Ο Αλέξανδρος είναι αβάπτιστος και ποτέ δεν ήταν και δε θα γινόταν Χριστιανός.

01-agiopoihsh-megalou-alexandrou

Τώρα πάμε στη βεβήλωση του Αλεξάνδρου μέσω αυτής της παρανοϊκής πράξης σας.

 1. Ο Αλέξανδρος είναι απόγονος του θεού Ηρακλή, μέσω του Κάρανου, ο οποίος σύμφωνα με το χρησμό του Μαντείου των Δελφών ίδρυσε την πρώτη πρωτεύουσα της Μακεδονίας στη σημερινή Βεργίνα, την οποία είχε ονομάσει «Αιγές» από την Αίγα. Ο Κάρανος όμως ήταν γιος του Τήμενου, του βασιλιά της Ηλείας, ο οποίος καταγόταν από τους Ηρακλείδες.
 2. Μέσω της μητέρας του Πολυξένης- Μυρτάλης- Ολυμπιάδος, κατάγεται από τον Αιακό, το βασιλιά της Αίγινας και γενάρχη των Μυρμιδόνων, τους οποίους στη συνέχεια οδήγησε ο Αχιλλέας στον Τρωικό Πόλεμο. Είναι λοιπόν υπερήφανος ως Αιακίδης και Ηρακλείδης.
 3. Εσείς τώρα με αυτή την ασυμβίβαστη ενέργεια τον κάνατε απόγονο του Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ.
 4. Σας υπενθυμίζω τα λόγια του Αλεξάνδρου όταν πέρασε τον Ελλήσποντο και πάτησε στη Μικρά Ασία, στην Ελληνική Ιωνία που ήταν σκλαβωμένη από τον Δαρείο. Αφού κάρφωσε το δόρυ του στο έδαφος και σήκωσε το χέρι του είπε: «Τρέμε Δαρείε και υποκλίσου υποτελικά στη βούληση των ελληνικών θεών. Και μη ξεχνάς ότι ποτέ δε θα συγχωρήσω αυτούς που ατίμασαν τα ιερά των προγόνων μου, ούτε ακόμα και αν μετανοήσουν». Ο Αλέξανδρος είχε ιερά, τα οποία βεβήλωσε και κατέστρεψε ο χριστιανισμός.
 5. Ο Αλέξανδρος δε θα συγχωρήσει την καταστροφή των ιερών που γαλούχησαν την ανθρωπότητα και δεν σεβάστηκε τη λαίλαπα των μαυροντυμένων.
 6. Ο Αλέξανδρος είναι υπαρκτός θεός με ενέργειες και πράξεις που κατέγραψαν πολλοί ιστορικοί. Το 332 π.Χ. αναγορεύτηκε θεός και λατρεύτηκε εν ζωή ως θεός και μέχρι το 300 μ.Χ. από του Έλληνες, τους Ρωμαίους και πολλούς άλλους λαούς. Στη Θεσσαλονίκη που πήρε το όνομα της από την αδερφή του, υπήρξε βωμός όπου λατρεύονταν από τους Ρωμαίους, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Βraunschweig από το 500 π.Χ. μέχρι το 1.600 μ.Χ.
 7. Ο Χριστιανισμός θέλοντας να εξαφανίσει αυτό το ιστορικό γεγονός «θεός Αλέξανδρος», αναγόρευσε το Χριστό θεό το 326 μ.Χ. στη μεγάλη σύνοδο της Νίκαιας στη Μικρά Ασία υπό την προεδρία του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Έτσι δημιούργησαν έναν θεό που έθαψε το θεό Αλέξανδρο και συγχρόνως έναν Μέγα Κωνσταντίνο που έθαψε το Μέγα Αλέξανδρο.
 8. Σήμερα υπάρχει δικαστικά αναγνωρισμένη η αναβίωση της εδώ και 2.351 χρόνια υφιστάμενης θεοποίησης του Αλεξάνδρου. Υπάρχει και ναός αφιερωμένος στο θεό Αλέξανδρο.
 9. Ο Αλέξανδρος αναγορεύτηκε θεός 658 χρόνια πριν το Χριστό και εκτός αυτού, ο Αλέξανδρος άφησε μοναδικό έργο σε όλο τον κόσμο που άλλαξε, στην τότε καταπιεσμένη ανθρωπότητα. Κανένας άνθρωπος και κανένας από όλους τους γνωστούς μας θεούς δεν μπόρεσε μέσα σε 13 χρόνια να πραγματοποιήσει ότι έμπρακτα κατόρθωσε ο Αλέξανδρος. Ο Αλέξανδρος ξεπέρασε όλους τους ανθρώπους και όλους τους θεούς που κατασκεύασαν οι άνθρωποι και οι οποίοι τίποτα δεν έχουν προσφέρει στην ανθρωπότητα. Τα έργα που λέμε ότι έκαναν είναι επινόηση των θρησκευτικών εξουσιαστών, οι οποίοι φορτώνουν τους θεούς που κατασκευάζουν με ότι είναι δυνατόν να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της απαρτίας τους, ενώ ο Αλέξανδρος υπήρξε, δεν κατασκευάστηκε και τα έργα του είναι ορατά και μοναδικά. Απελευθέρωσε και αποκατέστησε λαούς. Εισήγαγε νέα κοινωνικά συστήματα με τα οποία άλλαξε τις τότε κοινωνίες. Διέδωσε τον Ελληνικό πολιτισμό χωρίς να θίξει τα ήθη και τα έθιμα των διαφόρων λαών. Οικοδόμησε 70 πόλεις και κατασκεύασε δρόμους και γέφυρες.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Αριστοτέλης Κακογεωργίου

Πρόεδρος της Ομάδας «Ε» Έψιλον