Απάντηση του Γιώργου Μ. στο email με το σχολιασμό της εκπομπής “Εγέρθητι” στο κανάλι ΑΡΤ στις 12.03.2016, του Αριστοτέλη Κακογεωργίου.

 

 Date: Sat, 12 Mar 2016 18:16:06
Ολα καλά ρε Τέλη, αλλά ο Παπαδόπουλος που χωρά? έλεος πιά! ευτυχώς έχω μνήμη και γνώση. Πόσο καλός μπορεί να είναι ένας δικτάτορας, που έχει τόν μισό πληθυσμό στό περιθώριο λόγω κοινωνικών και πολιτικών φρονιμάτων?
Με αγάπη
Γιώργος
Date: Sat, 12 Mar 2016 10:17:56 μμ
 Αγαπητέ Γιώργο,
Έχεις δίκαιο αλλά δεν κατάλαβες τι ήθελα να τονίσω. Άλλο είναι αυτό που  διατυπώνεις και άλλο αυτό που ήθελα εγώ να δείξω στον κύριο του ΛΑΟΣ. Νομίζω το διευκρινίζω. Παρότι αυτοί ήταν  αυταρχικοί χαρακτήρισέ τους όπως θέλεις και είχαν την δυνατότητα να μαζέψουν όσο χρήμα ήθελαν πέθαναν με τα ρούχα που φορούσαν χωρίς ν αφήσουν κανένα περιουσιακό κινητό ή ακίνητο στοιχείο. Ενώ όλοι οι άλλοι οι σωτήρες μέχρι σήμερα μας  φύτρωσαν από γύφτοι πάμπλουτοι. Και εδώ που τα λέμε δεν υπήρξαν δα και δημοκρατικοί. Εκείνοι τότε εάν ήταν δικτάτορες τουλάχιστον το ξέραμε. Οι επόμενοι όμως εθνάρχες και σωτήρες λίγους καταδίωξαν με όλους τους αισχρούς τρόπους κάτω από τον μανδύα της δημοκρατίας; Γνωρίζεις αρκετά. Ή σήμερα είναι ελεύερα; Ποιος απαντάει σε ότι γράφουμε; Μας γράφουν μεν στα παλιά τους,  αλλά δεν  απαντούν ποτέ στα καυτά θέματα. Μέτρησε πόσα δικαστήρια πέρασα εγώ από το 1981 μέχρι σήμερα με  γελοίες κατηγορίες. Όχι ο Μαραθώνιος έκανε κοιλιά, όχι αθλητική συνάντηση χωρίς άδεια, όχι είπες να σηκώσει ο Τσενάϊ την σημαία και ένα  σωρό άλλες  φανταστικές και στημένες κατηγορίες, απλώς και μόνο επειδή έχω διαφορετικές απόψεις.
Ή ήταν δημοκρατική η συμπεριφορά της αλητείας των πασόκων που  αποδεκάτισε όλα τα ικανά στελέχη βάζοντας στη θέση τους τους άχρηστους και ρουσφετολόγους συνδικαλιστές; Ή ακόμα ήταν πιο δημοκρατική  η κλοπή χρημάτων από ιδιωτικούς λογαριασμούς; Βλέπεις ότι οι εξουσιαστές όποιον μανδύα και εάν κουβαλάνε την ίδια γουρουνίσια μούρη έχουν.
Και μην ξεχνάς όλα τα πολιτικά συστήματα που γνώρισε η κοινωνία όπως την βασιλεία, την Τυρανίδα, την αριστοκρατία, την πλουτοκρατία και την Δημοκρατία δεν διαφέρουν μεταξύ τους εάν ακόμα και στην δημοκρατία  δεν υπάρχουν άνθρωποι με δημόσιο ήθος και ενάρετο χαρακτήρα. Τα πάντα δυστυχώς δεν εξαρτώνται από το καταστατικό αλλά από τον χαρακτήρα των ιθυνόντων. Και αυτό δυστυχώς  δεν φάνηκε να το είχε κανένας παρότι ακούσαμε, σοσιαλιστικό κίνημα, Κουμουνιστικό κίνημα, εθνικιστικό κίνημα, Δημοκρατικό,  Κεντρώων και ποταμών. Τους υπεύθυνους τους γνωρίσαμε και τα σχόλια  είναι μάταια.
Ο Αριστοφάνης λέει: Τι μπορείς να περιμένεις όταν καταδιώκωνται οι ευγενείς και ικανοί, οι σώφρονες και δίκαιοι και αγκαλιάζονται οι κάλπηδες οι ξένοι και από ράτσα πονηροί, που μόλις  μπηκανε στην χώρα τους κάναμε αφεντάδες; Και εάν εσείς ο λαός επί τέλους δεν μπορείτε να αλλάξετε μυαλά και να τοποθετήσετε σωστούς άρχοντες, τότε θα είναι πολύ άξιο και χαλάλι για κρεμάλα το ξύλο που θα στήσουν οι  σοφοί.
Και ακόμα κάτι που λέει ο Μένανδρος. “Τρία είναι τα πράγματα, του ηγέτη με τα οποία τα πάντα συντελούνται. Ο νόμος, ο καταναγκασμός και η δύναμη  της συνήθειας.
Σε χαιρετώ
με αγάπη
Αριστοτέλης