Προς  τις
Δημαρχιακές-Νομαρχιακές-Πνευματικές
Αθλητικές και λοιπές αρμόδιες Υπηρεσίες
της Θεσσαλονίκης

Θέμα: Μαραθώνιος της Θεσσαλονίκης «Ισόβιος σύμβουλος Ολυμπιακής… Κωνσταντόπουλος»

Αξιότιμες  Κυρίες και  αξιότιμοι Κύριοι,
Σας παρακαλώ να  διαθέσετε λίγο  από τον πολύτιμό σας χρόνο  για να   μπορέσετε να  καταλάβετε  την καλή πρόθεση αυτού του εγγράφου παρότι  εκ πρώτης  όψεως παρουσιάζει διαφορετική εικόνα.. Iσως σε  κάποιους από εσάς  να είναι γνωστό  το όνομα του ως άνω  Συλλόγου και το όνομα της Ομάδας  Ελλήνων  καθώς επίσης και το όνομα Κακογεωργίου που  και τα τρία συνδέονται  με τις παλαιότερες, επιτυχέστερες, πλουσιότερες  και νοικοκυρεμένες  αθλητικές εκδηλώσεις  και  οργανώσεις στο  χώρο της Μακεδονίας.

Σκοπός μας  είναι να καταγγείλομε   την ασυμβίβαστη  συμπεριφορά  και  ύπουλη  εμφάνιση του  «Ισόβιου  Συμβούλου της Ολυμπιακής Επιτροπής»  στο χώρο  της Μακεδονίας με σκοπό να  «προλάβει»  τους Σκοπιανούς.

1)..   Στη Μακεδονία γίνεται ο Μαραθώνιος  Μακεδονίας στην Δράμα  επί 53  χρόνια τιμή του Φιλίππου και του Αριστοτέλη  με αφετηρία την πόλη των Φιλίππων χωρίς καμία  συμπαράσταση.

2)..   Από Πέλλα – Θεσσαλονίκη – Ωραιόκαστρο  προς τιμή των Μακεδόνων  διεξάγεται  ο Μαραθώνιος  επί  7  χρόνια με την συμπαράσταση μόνο του Δήμου Ωραιοκάστρου.

3)..   Επί  9  χρόνια  διεξάγεται ο  Επιτάφιος   αγώνας προς τιμή του Αλεξάνδρου στην Πέλλα την ημέρα που  απεβίωσε  χωρίς καμία συμπαράσταση.

4)..   Επί πέντε  χρόνια διεξάγεται ο  ½ Μαραθώνιος στην Αριδαία προς τιμή του Αριδαίου με την βοήθεια  του Δήμου Αριδαίας.

5)..   Επί πέντε χρόνια  διεξάγεται ο  Ελάνιος  δρόμος στην Ελάνη προς τιμή του Ιουλιανού  χωρίς καμία συμπαράσταση.

6)..   Επί 8  χρόνια  διεξάγεται ο  «Γύρος Δοξάτου» προς τιμή του Ανδρόνικου του Μακεδόνα χωρίς καμία συμπαράσταση.

7)..  Στις  19.06. 2009   διεξήχθη  για πρώτη φορά  ο δρόμος του Προμηθέα  ΔΙΟΝ-Λιτόχωρο-Προμήθεια, χωρίς καμία συμπαράσταση.

8)..  Στις  05.07.2009   διεξήχθη αγώνας   στα εγκαίνια του Ναού των Ελλήνων προς τιμή του Μεγάλου Αλεξάνδρου  επίσης χωρίς καμία συμπαράσταση.

Oλοι αυτοί οι αναφερόμενοι αγώνες που  είναι κορυφαίοι σε οργάνωση και σε πλούτο γίνονται με  δικά μας μόνο προσωπικά   χρήματα.
Oλοι οι συμμετέχοντες  έχουν ένα μοναδικό μετάλλιο  7  εκατοστών με ειδική μήτρα που εικονίζει πάντοτε την προτομή κάποιου προγόνου των Ελλήνων και φιλοτεχνείται στην Ιταλία με αρκετά μεγάλο κόστος. Eχουν ένα Μπλουζάκι πάλι με ειδική μήτρα  σχετική με τον αθλητισμό και ελληνισμό που κοστίζει επίσης  6 Ευρώ το ένα και 350,- Ευρώ η μήτρα.  Βραβεύονται   με κύπελλα και  χρυσό μετάλλιο  όλοι οι νικητές  των κατηγοριών ανά πέντε χρόνια που σημαίνει ότι είναι 18 κύπελλα για τον Μαραθώνιο και  18 για τον Λαϊκό που διεξάγεται  συγχρόνως.   Χωριστά  βραβεύονται  οι νικητές γενικής κατάταξης με  πολύ  ακριβότερα κύπελλα, χωριστά οι  ΑΜΕΑ και χωριστά οι κάτω των 18 ετών. Oλοι οι συμμετέχοντες στους Μαραθωνίους έχουν ένα γεύμα την παραμονή του Μαραθωνίου το λεγόμενο  PASTA PARTI  και ένα πλήρες γεύμα μετά το κλείσιμο  της τελετής.
Oλος  αυτός ο πλούτος  που απολαμβάνεται  από τον κόσμο των  συμμετεχόντων και δεν  έγινε ποτέ πουθενά ποτέ δεν ξεπέρασε το ποσό των  10.000,- Ευρώ (δέκα χιλιάδες Ευρώ) και μάλιστα χωρίς να καταβάλουν οι συμμετέχοντες κάποια συμμετοχή. Όλα είναι δωρεάν.
Eρχεται τώρα  ο κύριος «Ισόβιος Προστάτης της αθλητικής ιδέας» χωρίς να έχει ιδέα από  αθλητισμό,  παραποιεί  τα πάντα, παρουσιάζεται σαν  σωτήρας και ειδήμων και απαιτεί  πάνω από 500.000,- (πεντακόσιες χιλιάδες Ευρώ)  για να καλύψει τα έξοδα αυτού  του  «φιάσκου» Μαραθωνίου που το κόστος του δεν   θα ξεπερνούσε  τις   5.000,-  Ευρώ.
Το μόνο που  έχει  ο συμμετέχων  δεν είναι παρά ένα μονταρισμένο μετάλλιο που κοστίζει  μόνο 1.70,- Ευρώ  και ένα  ξεπεσμένο μπλουζάκι που   θα το φορούσε κανείς  μόνο σε οικοδομές, ενώ  ο κάθε συμμετέχων πληρώνει 30,- Ευρώ.

Βέβαια ο  κύριος  δικαιολογεί:

1)..  Eξοδα για 60  Κενυάτες όπως την πρώτη φορά. Όμως γιατί να πληρώσει ο λαός την παρουσία 60 Κενυατών;  Δεν  ήμασταν εμείς ικανοί να τιμήσουμε  τον Αλέξανδρο ο οποίος φυσικά  μόνο χρησιμοποιήθηκε χωρίς να τύχει ποτέ κάποια τιμή;

2).. Τι χρειαζόταν  η φαντασμαγορική παρουσία των ελικοπτέρων  σε μια καθαρά οικολογική εκδήλωση;

3).. Γιατί έπρεπε να πληρώσει  τον  «μεγάλο»  Κούρο 10.000,- Ευρώ ώστε να περάσει το μήνυμα  σε εσάς και στους Eλληνες, ότι επί τέλους η  καημένη  Μακεδονία  βλέπει Μαραθώνιο  ενώ ήξεραν  καλά ότι η Μακεδονία  είδε και έζησε πρώτη τους ωραιότερους Μαραθωνίους  όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο  αλλά ίσως σε όλη  την  οικουμένη.

4).. Το 2008 έπεφτε ο Μαραθώνιος  Μακεδονίας στη Δράμα την ίδια  μέρα με τον Μαραθώνιο  του «Σωτήρα  Κωνσταντόπουλου». Δύο ημέρες  κούρνιαζε   στο  σπίτι του κυρίου  Κακογεωργίου  και στα  γραφεία  της Ομάδας «Ε»  με τον κύριο Καρπασίτη,  με σκοπό να  πετύχει  την μεταφορά του Μαραθωνίου  Μακεδονίας στη Δράμα ένα μήνα  αργότερα. Εμείς του κάναμε αυτή τη χάρη  με την συμφωνία να  πάψει  να το παίζει  σωτήρας και να δηλώνει  στο κοινό  μόνο  πραγματικά γεγονότα και ακόμα να διαφημίζεται ο Μαραθώνιος Μακεδονίας στη Δράμα και  ο Μαραθώνιος Πέλλα- Ωραιόκαστρο όπως και αυτός  της Θεσσαλονίκης που  δεν ανήκει παρά  στο κατεστημένο  μιας δολοπλοκίας.  Εμείς τηρήσαμε την υπόσχεσή μας αλλά ο  αναφερόμενος «ΣΩΤΗΡΑΣ»  της Μακεδονίας ξέχασε τα πάντα και συνέχισε  με τον ίδιο τρόπο να  δουλεύει  την  ηγεσία  της Θεσσαλονίκης και τον ελληνικό λαό.

5)..  Eφθασε στο σημείο  να   διορίζει προέδρους της Οργανωτικής  Επιτροπής, πρόσωπα   από  τον πολιτικό και πνευματικό τομέα   όχι από εκτίμηση αλλά για να πετύχει  τα σκοτεινά σχέδιά του όπως σε ένα είχε τον Σεβασμιώτατο κύριο ’νθιμο και σε άλλον τον Υουργό  κύριο Ιωαννίδη, Μπακογιάννη, Τσαλταφερίδη και τόσους άλλους.

6)..  Την περασμένη χρονιά  σας παρουσίασε   μια κατάσταση προβλεπόμενων δαπανών  ύψους 400.000,- Ευρώ, ενώ η όλη εκδήλωση τόσο φτωχή όπως  ήταν  δεν  θα κόστιζε πάνω από 5.000,- Ευρώ και αυτά είναι πολλά  αφού το μοναδικό  έπαθλο  ήταν το μετάλλιο  του 1.70 και τα κύπελλα των πρωταθλητών  ευτελέστατα. Oλα τα  έξοδα  που παρουσιάζει ούτε αναγκαία ούτε πραγματικά είναι. Και δεν νομίζομε  ότι εσείς που  από καλή πρόθεση δέχεσθε τις νουθεσίες του  πρέπει να επιτρέψετε ένα τέτοιο υποβιβασμό. Και μην ξεχνάτε  αγαπητοί κύριοι όπως ανάφερα πιο πάνω, ότι εισπράττουν από  κάθε συμμετέχοντα άλλα 30,- Ευρώ. Εμείς δεν εισπράξαμε ποτέ ούτε  ένα Ευρώ από κάποιον.

7)..    Ακόμα για να  καταλάβετε  την ασυμβίβαστη  δραστηριότητά του   με τον αθλητισμό  αλλά  και  με το «Ισόβιον…»  και  «σωτήριο»  έργο του  κάθισε ως γενικός Γραμματέας  της Ομοσπονδίας  των Βετεράνων Αθλητών και μαζί με τον άλλο όμοιό του «κύριο»  Συμεωνίδη  διέγραψαν ισόβια τον Αριστοτέλη Κακογεωργίου καταστρατηγώντας  το καταστατικό  της Ομοσπονδίας  και στερώντας  συγχρόνως την Ομοσπονδία, τον Σύλλογο και την Ελλάδα  από πολλά χρυσά μετάλλια  που  κέρδιζε  πάντοτε ο  αναφερόμενος  και ο οποίος  σήμερα τυγχάνει  το ίνδαλμα των  αθλητών  ακόμα και σε πολλές χώρες στο εξωτερικό. Και αυτή η  παράνομη  και πρωτοφανή  «ισόβια»  διαγραφή  χωρίς καμία κατηγορία και χωρίς να είναι  διαγραμμένος από τον  ΣΕΒΑΣ  Θεσσαλονίκης που ανήκει,  αποκλειστικά και μόνο  για να  μπορούν να  κάνουν  ανεξέλεγκτα  ότι  τους συμφέρει. Με την σύμπραξή του  αυτή καταδικάζεται  από  τον αθλητικό κόσμο και οφείλει να   απομακρυνθεί  από  τους χώρους της ιερής ιδέας του αθλητισμού και του ελληνισμού  αφού βεβήλωσε  την υψηλή έννοια της ευγενούς άμιλλας μόνο για να εξυπηρετήσει προσωπικά συμφέροντα.

8)..  Εκφράζουμε  ακόμα το παράπονό μας  για τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια και μάλιστα ΕΤ3, που  δυστυχώς εμφανίζουν και προωθούν   τους θεατρινισμούς   κάθε δολοπλοκίας και ποτέ δεν ένιωσαν την ηθική και νομική υποχρέωση  να συμπαρασταθούν  σε μια αγνή, άδολη , ανθρώπινη και κοινωνική εκδήλωση. Στις τόσο ωραίες μας εκδηλώσεις που μηνύουν μόνο  ελληνισμό και τιμούν  τις υψηλές αξίες  δεν  αξιώθηκε ποτέ να εμφανισθεί κανένας παρότι πληρώνονται  όλοι από  εμάς τους φορολογούμενους εκτός από τα τοπικά κανάλια  και αυτά μόνο της Δράμας. Είναι όμως  παρόντες όπου κατασπαταλάται  ο ιδρώτας  του Ελληνα φορολογούμενου. Ποιος είναι ο λόγος να μην νιώθουμε  υπό κατοχή  ορισμένων  κύκλων που με τις γνωριμίες τους καπηλεύονται  αυτό που ανήκει σε εμάς  τους πολίτες. Όλοι οι κυβερνητικοί μέχρι τους πνευματικούς ηγέτες φωνάζουν, ότι είναι στο πλευρό των ενεργών πολιτών. Αυτό όμως δυστυχώς στην πράξη κατάντησε διωγμός  και εξαφάνιση  των ενεργών πολιτών.

Με όλα αυτά τα   τραγελαφικά  παραπατήματα ήταν επόμενο να καταντήσει η χώρα μας  στα πρόθυρα  της   οικονομικής  κοινωνικής εξαθλίωσης  και κατάρρευσης. Κύκλοι με  δεκανίκια  θρονιάζονται  σε καρέκλες τις οποίες κρατούν ισόβια  περιστοιχιζόμενοι   από αδιαπέραστα τείχη  ώστε να παραμένουν ανενόχλητοι στην εφαρμογή  των  αντικοινωνικών τους σχεδίων  και απυρόβλητοι  από  τον αγώνα  των τίμιων και ενεργών πολιτών.
Θεωρήσαμε καθήκον μας να σας κρατήσουμε ενήμερους μόνο από  αγάπη και ενδιαφέρον προς το  υψηλό έργο που σας αναθέσαμε και απαιτούμε σαν ελεύθεροι ενεργοί πολίτες και  συμπαραστάτες της αποστολής σας να λάβετε τα  κατάλληλα μέτρα και να φερθείτε ανάλογα σε κάθε παραχαράκτη και σε κάθε  ψεύτη, υποκριτή και δολοπλόκο. Οι πρόγονοί μας, έχουν ανάγκη από τιμή που πηγάζει από τα  βάθη  του ψυχικού μας κόσμου και   όχι  από  τους πληρωμένους θεατρινισμούς  από τα αγορασμένα ξένα κορμιά  με σκοπό να ξεγελάσουν, να παρασύρουν  και να εκμεταλλευτούν    για ίδιον όφελος  κάθε κατάσταση. Η αγορά ή η ενοικίαση  σωμάτων  είναι  αυτή που από τον νόμο  διώκεται αυστηρά.  Τότε  με ποιο δικαίωμα  αγοράστηκαν  ή ενοικιάστηκαν  τα σώματα  τόσων  Κενυατών  με  δικά μας χρήματα ώστε να ξεγελάσει ο κύριος Κωνσταντόπουλος  την κοινή γνώμη αλλά και την διεθνή Ομοσπονδία (Γιάφ);
Ολα αυτά που κατατάσσονται στα παρατράγουδα  τα γνωρίζουν οι ξένοι και αυτός είναι ο λόγος που  καταντήσαμε  περίγελοι διεθνώς και παλιάτσοι  των προγόνων μας.
Κάποτε οφείλετε εσείς αγαπητοί ηγέτες να  αντιμετωπίζετε  τα πράγματα με κρίση, σύνεση και συνέπεια. Εσείς έχετε τους τίτλους της ηγεσίας που εμείς σας αναθέσαμε. Μην  πέφτετε  θύματα  μερικών  δολοπλόκων  που  αφειδώς  σας χαρίζουν ιδιότητες που   μόνο θα σας μειώσουν, όπως αυτά που μοίρασε  ο αναφερόμενος σε πολιτικούς και πνευματικούς κύκλους με αποκλειστικό σκοπό να σας παρασύρει   για να  εξυπηρετήσει  τα συμφέροντά του. Ο πρόεδρος  σε  μια οργάνωση Μαραθωνίου οφείλει να είναι  ειδήμων  να έχει σηκωμένα  τα μανίκια  και να τρέχει στους δρόμους για να  πετύχει μια  επιτυχημένη, ανθρώπινη, νοικοκυρεμένη και  οικονομική  εκδήλωση. Το πληρώνω και διατάσσω   δεν είχε ποτέ  το  πρέπον  αποτέλεσμα. Ολες αυτές οι επιπολαιότητες  και η  ασύδοτη  σπατάλη για   να φανούμε και  να καμαρώσουμε, κουρέλιασαν  την αξιοπρέπεια   των σημερινών Ελλήνων  και  είμαστε σίγουροι, ότι κανένας αρχαίος Έλληνας δεν θα μας δεχόταν σαν απογόνους του.
Σαν ενεργοί πολίτες έχουμε το δικαίωμα να απαιτήσομε  δίκαιη μεταχείριση    τόσο από εσάς τους ηγέτες  που σας πληρώνουμε όλοι οι πολίτες  όσο  και από τα τηλεοπτικά κανάλια  τα οποία  επίσης πληρώνονται από όλους μας, ώστε να μην νιώθουμε  υπό κατοχή αλλά ελεύθεροι πολίτες με  δικαία  και αξιοπρεπή μεταχείριση.

Με φιλικούς
Ο πρόεδρος
Αριστοτέλης  Κακογεωργίου

Λυπάμαι  Αγαπητέ κύριε Κωνσταντόπουλε.Σε παρακάλεσα, προφορικά και εγγράφως, να σεβαστείς   ορισμένα πράγματα αλλά εσύ νομίζεις ότι μπορείς να δουλεύεις  τους πάντες. Το ξέρω  θα σε καλύψει ο «προστάτης» σου. Εμείς όμως  κάνουμε ένα αγώνα και  θα επιδιώξουμε να   ξεγυμνώνουμε  καθετί που βεβηλώνει  τις υψηλές αρχές και αξίες.