Προς την Εφημερίδα «Γεγονότα»
Λοχαγ. Παπαδοπούλου 17  , Αριδαία

Αγαπητέ κύριε Διευθυντά,
Σχετικά με το ως άνω θέμα  θέλουμε να  καταθέσουμε  και τις δικές μας απόψεις, ώστε η  ενημέρωση των αναγνωστών να μην είναι μονομερής.
Το Aγιο Oρος  πριν καταληφθεί  από τους μοναχούς, ήταν  για τους αρχαίους Έλληνες  αφιερωμένο στην Παναγία  Aρτεμη ως ”περιβόλι της θεάς Aρτεμης” ,  όπου υπήρχαν  πέντε  ελληνικοί  ναοί μεταξύ αυτών και ο ναός  με την ονομασία ”Αθώνιος Δίας”, με ένα περίλαμπρο  άγαλμά  του 10 μέτρα. Αυτά  τα Ελληνικά μνημεία  κατεδαφίστηκαν  από  τον  μέγιστο  εχθρό του  Ελληνισμού   τον Θεοδόσιο, που  δυστυχώς  η Εκκλησία  τον τιμάει   ως ”μέγα”  και ”Aγιο”.
Συμφωνούμε  απόλυτα ότι εκεί  σήμερα μαζεύονται  διάφοροι τύποι ανθρώπων, αλλά    εάν   κάποιος θέλει να   αναγεννηθεί  και να θυσιάσει τον εαυτό του για θεάρεστο έργο δεν  χρειάζεται να κλεισθεί σε μοναστήρι. Αντίθετα να παλέψει μέσα  στις ζούγκλες  των κοινωνιών προσφέροντας  πραγματικό θεάρεστο έργο.  Ο Θεός δεν έχει ανάγκη  από προσευχές  και θυσίες   στο όνομά του αλλά  προτιμά να καμαρώνει τα παιδιά του  στην   πάλη  με τους  Λέωντες, τις Λερναίες Yδρες  και τους κόπρους  του Αυγεία  όπως ο Ηρακλής για  την   δημιουργία  μιας ενάρετης και  δικαίας κοινωνίας. Ο Θεός  μπροστά  στα δημιουργικά έργα  έβαλε κόπο, μόχθο, ιδρώτα  και όχι κρεβάτια για ξάπλες ή στασίδια  για προσευχές. Δεν είναι  καθόλου θεάρεστο έργο η εγκατάλειψη  των γονέων, των αδερφών  και των φίλων προκειμένου  να απομονωθεί κάποιος σε μοναστήρι. Ποτέ ο θεός δεν θα χειροκροτούσε  τον αρνητή  του θεϊκού έργου  που  η βασική  αρχή  του θείου έργου είναι  ο  δίκαιος  αγώνας  για την  επιβίωση, την συμπαράσταση στους ανίσχυρους και ο σεβασμός  προς  τα δημιουργήματα  της  μητέρας  Φύσης.. Εάν υπάρχει πραγματικά   η κόλαση  και παράδεισος  όπως αναφέρετε,  τότε ο θεός δεν θα δώριζε  κάποια θέση  σε αυτούς που  τράπηκαν σε φυγή  από  τον καθημερινό  αγώνα  της  ζωής  απλώς και μόνο   για  να  εξασφαλίσουν  την αιώνιο  βασιλεία.   Κύριε Λάμπρου ζητάτε  να  συμπαρασταθούμε στο έργο του Αγίου Όρους, χωρίς  όμως  να  μας κάνετε  γνωστό  κάποιο έργο  προς  τις κοινωνίες των   ανίσχυρων υπάρξεων;  Το ότι  αποτελεί ένα σύνολο προπύργων  της ορθοδοξίας  είναι πλέον ολοφάνερο και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Πιστεύετε  όμως ότι η θεία Πρόνοια  έχει  ανάγκη  από τέτοια φρούρια,  τα οποία  δηλώνουν μόνο εξουσία  και καταπατούν  τα δικαιώματα  των  αφελών πιστών; Με ποιο δικαίωμα  καρπώθηκαν  μια  απόλυτα ξένη περιουσία  και βεβήλωσαν  τα   ιερά των Ελλήνων;  Κληρονόμησαν  ή αγόρασαν  αυτή  την ξένη περιουσία  που   χιλιάδες  χρόνια  ήταν  ελληνική;  Γιατί   καίγεται τόσο  η Εκκλησία για  πλούτη  και για εξουσία αφού όλα είναι άχρηστα και μόνο για την αιώνιο βασιλεία  γίνεται ο καυγάς;
Εάν το συμβάν  του Εφραίμ  ήταν το μοναδικό θα δεχόμασταν, ότι  κάποιο πονηρό χέρι  οδήγησε εκεί τα πράγματα όπως αναφέρετε. Oμως το κακό  της αφαίμαξης  των ιδιωτικών και κρατικών περιουσιών εκ μέρους  διαφόρων ιερατικών  τομέων δεν  καταγράφεται.  Και για ποιο λόγο  η Εκκλησία  που δεν είναι παρά  ένα Σωματείο ή μια Εταιρία  να μην υπόκειται  και να μην υποτάσσεται  στην δικαιοσύνη του τόπου που ανήκει; Σε ποια χώρα της Ευρώπης    οι Εκκλησίες   μπορούν να δρουν ασύδοτα   όπως εδώ  χωρίς να  υπόκεινται  στους  νόμους  του τόπου όπως κάθε πολίτης και όπως κάθε εταιρία;
Ποιοι  είναι οι θεϊκοί νόμοι που αποκαλείτε  κύριε Λάμπρου και ποιος είναι αυτός ο  ”Δημιουργός” που  δεν μπορεί να υποταχθεί στους ανθρώπινους  νόμους;  Είναι ντροπή σήμερα στον 21ον  αιώνα να προσπαθεί κάποιος να  κρατά ναρκωμένο  το ποίμνιο  διατηρώντας  την  εντύπωση, ότι ο θεός  του Σύμπαντος έδωσε τους νόμους   στο  Σωματείο  της Εκκλησίας και αυτός τους εξουσιοδότησε  να αλωνίζουν  με την γνωστή αναίδεια  που χρόνια παρακολουθούμε  με πόνο και αγανάκτηση.
Καλά θα ήταν αγαπητέ κύριε Λάμπρου  να κρυβόταν φθονεροί άνθρωποι πίσω από το Βατοπέδι. Δυστυχώς όμως για την Εκκλησία  κρύβονται  χιλιάδες  στρέμματα  κλεμμένης  γης  και άλλες  εκατοντάδες   εκατομμύρια  Ευρώ  και άλλες  τόσες  χιλιάδες  Ευρώ  στην ενδυμασία των  Επισκόπων  σε κάθε  εμφάνισή τους.  Αυτά τα βλέπουμε κάθε μέρα, τα ζούμε  και  αρχίσαμε να  πιστεύουμε πλέον  ότι ο θεός που μας έφερε η  Εκκλησία  είναι κομματάρχης,   και νοιάζεται μόνο  για τη  δική τους απαρτία. Εμάς δεν γύρισε ποτέ να μας δει, ούτε να μας   λυπηθεί  ή να μας ελεήσει.  Την συμπόνια  του και τα ελέη του  τα χάρισε  στον επίλεκτο  λαό του,  στους μοναχούς και στους ιερείς.   Την ανθρωπότητα δεν την οδήγησαν στους σκοτεινούς   δρόμους  ούτε οι άθεοι ούτε οι πολυθεϊστές   αλλά κάθε θρησκεία που έχει τη ρίζα της στο Ισραήλ όπως και η ορθοδοξία. Ποια είναι τα επιτεύγματα  του χριστιανισμού  επί δύο χιλιάδες  χρόνια; ”Σφαγές -καταστροφές- λεηλασίες –  βιασμοί – καταπιέσεις – εκμετάλλευση της  ανθρώπινης αφέλειας”.
Και τι  διαφορές είχε ο κύριος ”πανάγαθος” θεός  των χριστιανών, ώστε  να κατασφάξει όλους τους Eλληνες και όλους τους Κρήτες;

Κεφάλαιο 9, εδάφιο 16, 17, και 18 του Ζαχαρία: ”Εγώ κύριος  ο  θεός  θα  χρησιμοποιήσω   το στρατό  του Ιούδα ως τόξο, τον στρατό των Εφραίμ  ως βέλη,  το στρατό της Σιών  ως ξίφος και εγώ σαν  ήρωας  το υψώνω εναντίον  των Ελλήνων και καταχώνω αυτούς εν λίθοις με την σφεντόνα  μου  και τα λιθάρια τους κοκκινίζουν από το αίμα  τους όπως τα κέρατα του θυσιαστηρίου”.

Κεφάλαιο 25,  εδάφιο  16, 17..  του Ιεζεκιήλ: ”Εγώ κύριος ο Θεός εκτείνω την χείρα μου επί των αλλοφύλων  Φιλισταίων και εξολοθρέψω    Κρήτες   και      εξαφανίσω    το  υπόλοιπο  του παραλιακού αυτού λαού και θα τους εκδικηθώ με αυστηρές τιμωρίες”.
Αυτά τα   δύο πλέον  αισχρά κεφάλαια   όπως αποδεικνύεται  βρίσκονται μέσα στην ”Αγία Γραφή”. Αφού όπως  ισχυρίζεστε  κύριε  Λάμπρου ο θεός και η θρησκεία μας είναι αληθινή, τότε και αυτά που ο ”πανάγαθος”  θεός  μας λέει εγγράφως πρέπει να είναι αληθινά. Εμείς  όμως τώρα και ο κάθε Έλληνας τι πρέπει να κάνουμε  αφού  εξακριβώσαμε  ότι ο θεός που μέχρι τώρα   μας  παρουσίαζε  η Εκκλησία  ως ”πανάγαθο”  υπήρξε ο μεγαλύτερος εχθρός   και σφαγέας  των  Ελλήνων; Εάν πράγματι  αυτός είναι ο αληθινός θεός,  τότε προτιμάμε  να φύγουμε  όσο πιο μακριά  γίνεται.  Όλοι οι εχθροί των Ελλήνων άφησαν και   κάποιους  να επιζήσουν,  αυτός δεν άφησε κανένα Eλληνα  και σήμερα δωρίζει   ακόμα απλόχερα  τα των Ελλήνων  σε κάθε  Εφραίμ όπως δώρισε   τη γη των Χαναναίων  στους  Εβραίους. Γράφετε, ότι  τα  100.000.000,-  Ευρώ  τα είχε για αγαθοεργίες. Γιατί δεν τα διέθετε; Κάθε φορά που είχε  200.000,- μπορούσε και κάτι να κάνει. Ο αληθινός θεός που αναφέρετε στο δημοσίευμα, πως είδε  αυτή την  ασυμβίβαστη πράξη όταν  χιλιάδες άλλοι άνθρωποι  και ζώα πεθαίνουν από την πείνα και από την δίψα; Και ποιοι είναι οι ιεροί σκοποί που αφήνετε να  νοηθούν χωρίς όμως να τους αναφέρετε  συγκεκριμένα;
Στο  τέλος της 5ης στήλης  αναφέρετε, ότι υπάρχει παραχωρητήριο εδώ και αιώνες από τους Βυζαντινούς  αυτοκράτορες. Ποιοι ήταν αυτοί  οι  κλέφτες  που έπαιρναν  αυθαίρετα  το δικαίωμα να παραχωρούν ή να πωλούν  ή να δωρίζουν  την ιερή  ΓΗ  των Ελλήνων που ήταν ποτισμένη με  αίμα,  σε ξενόφερτους οργανισμούς  οι οποίοι κατεδάφισαν και βεβήλωσαν  τα ιερά των  μεγάλων Ελλήνων; Στον τόπο αυτό  που λέγεται ”ΕΛΛΑΔΑ” και κατοικούν  ακόμα  Eλληνες   στην καρδιά του οποίου βρίσκεται ο Oλυμπος ο  ιερός τόπος των Ελληνικών Θεών  εξακολουθούν να είναι νοικοκύρηδες  και κληρονόμοι  μόνο οι απόγονοι  των  Ελλήνων και κανένας άλλος και αφού όπως ο  ίδιος γράφετε στο μέσον της 6ης  στήλης   ότι  η ”Ελλάδα ανήκει εις τους Έλληνες”  τότε να εγκαταλείψουν οι πάντες κάθε αθέμιτο  δικαίωμα και να παραδώσουν  τα κακώς κτώμενα  στους απογόνους των μεγάλων  Ελλήνων και Ελληνικών Θεών και Ηρώων.
Στο τέλος  της 6ης στήλης γράφετε, ότι η Εκκλησία δεν κλονίζεται. Με τέτοια  δραματικά γεγονότα κάθε ευσυνείδητος  άνθρωπος  ή οργανισμός θα κλονιζόταν. Εάν δεν κλονίζεται  με όλα αυτά  η  Εκκλησία  και οι άνθρωποί της,  τότε το συμπέρασμα βγαίνει μόνο  του και είναι πολύ λυπηρό να  συνεχίζεται  η εκμετάλλευση  και η καταπίεση  των  πιστών   με τον ίδιο τρόπο   όπως  εδώ και δύο χιλιάδες  χρόνια. Oμως ο Μέγας  Αλέξανδρος, ο Eλληνας Μακεδόνας και βασιλεύς της οικουμένης που λατρεύεται από πολλούς λαούς σαν  θεός είπε το εξής:
”Δεν θα συγχωρήσω ποτέ  αυτούς που ατίμασαν τα ιερά των προγόνων μου ούτε ακόμα και εάν ζητήσουν συγγνώμη”.

Με φιλικούς  χαιρετισμούς
(από τη Γραμματεία της Ομάδας ”Ε”)
Αριστοτέλης  Κακογεωργίου