H Ομάδα ”Ε” στην αρχή δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της Ευρώπης και μάλιστα από το 1962. Τα εθνικά και κοινωνικά της έργα ήταν πρωτοφανή για την τότε εποχή και όλα τα σχετικά έγγραφα, δημοσιεύματα, σχετικές συγχαρητήριες επιστολές και όλα τα σχετικά βρίσκονται στους φακέλους που φυλάσσονται στην σημερινή έδρα στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.
Το 1965 συμπαραστάθηκε στο Κυπριακό με συνεντεύξεις, με ομιλίες και με χρηματικές αποστολές. Το δημιουργικό της έργο συνέχισε μέχρι σήμερα τόσο στο εξωτερικό όσο και εδώ στον Ελλαδικό χώρο. Οι συνολικές εκδηλώσεις κοινωνικού, εθνικού, αθλητικού με καθαρά ελληνικό χαρακτήρα ξεπερνούν τις 300 τον αριθμό. Ολο αυτό το έργο απαιτούσε και απαιτεί θυσίες αφού στοίχισε και στοιχίζει χρόνο και χρήμα.
Στο χώρο της Ελληνικής Επικράτειας δραστηριοποιήθηκε η Ομάδα ”Ε” την τελευταία δεκαετία κατά την οποίαν ανέπτυξε διάφορες δραστηριότητες σε όλους τους κοινωνικούς τομείς, κυρίως στους τομείς που συνδυάζουν κάθε εκδήλωση με την ελληνική Ιστορία και με την επιστροφή στις ρίζες των προγόνων της.
Εντόπισε τομείς όπου υπήρχαν ελλείψεις και θεώρησε σκόπιμο να συμβάλλει για την κάλυψη των καινών και να φροντίσει για την προώθηση τόσο της ιστορικής ενημέρωσης, όσο και της αναβάθμισης διαφόρων ξεχασμένων περιοχών.
Μακριά από την αναισθησία της τάξης των κατεστημένων ομάδων οργανωμένων συμφερόντων, δημιούργησε τιμητικές εκδηλώσεις οι οποίες συνοδεύτηκαν από αθλητικούς αγώνες, όπως συνηθιζόταν στην εποχή του ελληνικού κόσμου στην αρχαία Ελλάδα.
Η πρώτη εκδήλωση ήταν η αναβίωση του Μαραθωνίου στο πανάρχαιο χωριό Κύργια – Δοξάτου της Δράμας. Η εκδήλωση έγινε προς τιμή του εμπνευστή αυτής της εκδήλωσης Αριστοτέλη Κακογεωργίου από τον τότε Δήμαρχο Παναγιώτη Σαριπανίδη του Δήμου Δοξάτου με οργανώτρια και φορέα την Ομάδα ”Ε”. Το όνομα του Μαραθωνίου συνδυάστηκε με τον μέγα πανεπιστήμονα Μακεδόνα Αριστοτέλη και παρέμεινε να τιμά και να θυμίζει την ανεκτίμητη προσφορά στην επιστήμη και στη ζωή αυτού του μεγάλου Ελληνα Μακεδόνα, στο όνομα του οποίου υποκλίνεται κάθε φωτισμένος άνθρωπος της υφηλίου.
Η εν λόγω εκδήλωση συνεχίστηκε μεταφερόμενη στην πρωτεύουσα του Νομού της Δράμας.
Το 2002 στην πόλη της Δράμας η Ομάδα ”Ε” ως Φορέας, χορηγός και οργανώτρια τίμησε τους ανθρώπους που έπεσαν θύματα της θηριωδίας του 1940, ενώ η Νομαρχία Δράμας ως ”χορηγός” δήλωσε, ότι διεξάγει τον εν λόγω Μαραθώνιο προς τιμή του γενάρχη της εκδήλωσης Αριστοτέλη Κακογεωργίου.
Το 2003 συνεχίστηκε η διεξαγωγή με απόλυτη ευθύνη της Ομάδος ”Ε” καθότι οι κρατικοί φορείς και οι λεγόμενοι φυσικοί φορείς άρχισαν να δυσανασχετούν και να σχολιάζουν, τόσο την Ομάδα ”Ε” όσο και τον συνδυασμό με την τιμή προς ευεργέτες και ήρωες της αρχαιότητας. Μάλιστα ο ΣΕΓΑΣ σε δημοσίευμά του σχολίασε αρνητικά τον συνδυασμό του αγώνα με την τιμή προς τον Φίλιππο, τον Αριστοτέλη, τον Δημόκριτο και τον Ρήγα Φεραίο.
Εν γένει άρχισε μια εξολοθρευτική διαμάχη εκ μέρους όλων των προσώπων που κατείχαν κάποιο κάθισμα. Σύμφωνα με το ακόλουθο έγγραφο ο ΣΕΓΑΣ απαίτησε εκ νέου και αυταρχικά να απαγορευτεί η διεξαγωγή του Μαραθωνίου την οποία χαρακτήρισε ως παράνομη.
Ο ΣΕΓΑΣ αγνόησε τόσο το καταστατικό της Ομάδος ”Ε” όσο και την αίτηση καταχώρησής της στο αρχείο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και μάλιστα ούτε εδέησε να απαντήσει. Παρότι οι εκδηλώσεις είχαν μοναδική επιτυχία και θύμιζαν στο κοινό ιστορικά γεγονότα από τις ρίζες των προγόνων μας και χωρίς κανένας να είναι σε θέση να καταλογίσουν αρνητικά στοιχεία, επετέθησαν όλοι εναντίον αποβλέποντας στην εξαφάνιση αυτής της τόσο ανθρώπινης και αγνής αθλητικής, ιστορικής και κοινωνικής εκδήλωσης.
Το 2004 δεν δίστασε ο Νομάρχης Δράμας με έγγραφό του προς την Διεύθυνση Αστυνομίας Δοξάτου να απαιτήσει την απαγόρευση της διεξαγωγής του Μαραθωνίου. Ο βασικός λόγος αυτής της ασυμβίβαστης έμπρακτης ενέργειας ήταν μόνο υλικά συμφέροντα αφού ούτε τα έξοδα που ανέλαβε πλήρωσε αλλά και τα διάφορα ποσά που εισέρρευσαν ως χορηγίες τα καρπώθηκε η κλίκα της Νομαρχίας χωρίς ποτέ στις επίσημες καταγγελίες μας να λάβουν θέση.
Το 2004 ο Μαραθώνιος έγινε προς τιμή του Ρήγα Φεραίου, του Αλεξάνδρου Υψηλάντη και του Αδαμαντίου Κοραή. Η Ομάδα ”Ε” φρόντισε για δύο στεφάνια, τα οποία πληρώθηκαν από το ταμείο της. Το ένα όφειλε να κατατεθεί από την Ομάδα ”Ε” και το άλλο από την τοπική κρατική αρχή. Κανένας τοπικός υπηρεσιακός παράγοντας δεν παραστάθηκε και δεν έκανε την τιμή να καταθέσει το στεφάνι στους τρεις ευεργέτες του Ελληνισμού
Τα σχόλια περί αντίχριστων και δωδεκαθέων πήραν και έδωσαν αφού και οι τιμώμενες ανεπανάληπτες ηρωικές προσωπικότητες έχουν την ”τιμή” να είναι αφορισμένοι από την ”μητέρα” Ορθοδοξία και αγαπητή κόρη του εβραϊκού κινήματος. Κάποιοι ηγέτες μάλιστα εκδήλωσαν φανερά την άρνηση να βοηθήσουν καθότι έφθασαν στην υπηρεσία τους κατηγορίας για λάτρες του Δωδεκάθεου. Ο κύριος που δεν κρίνω σκόπιμο να αναφέρω το όνομά του, θεώρησε μεγάλο έγκλημα την τιμή στο Δωδεκάθεο, δεν σκέφτηκε όμως πόσο αισχρό είναι να το παίζει ”απόγονος” των μεγάλων Ελλήνων και να νιώθει υπερήφανος, ενώ τους προσάπτει την κατηγορία της ειδωλολατρίας και του αθεϊσμού, βεβηλώνοντας έτσι τα ιερά του Ελληνισμού.
Δυστυχώς αγαπητοί μου Αναγνώστες, όλοι εμείς οι Νεοέλληνες ποτέ δεν κατορθώσαμε να κατανοήσουμε την επιστημονική σημασία του Δωδεκάθεου και πέσαμε θύματα των μυθευμάτων ενός αγράμματου λαού, που μας κατάντησαν λάτρες της εβραϊκής Ιστορίας και λάτρες ενός ανθρώπου, τον οποίον μας λάνσαραν οι Εβραίοι ”Προφήτες” και οι ”Πατέρες” της Ορθοδοξίας ως τον μοναδικό και τον αληθινό Θεό.
Η διαμάχη έγινε σκληρή και όλοι λησμόνησαν για μια στιγμή κάθε δημοκρατική αρχή και κάθε κανόνα της ανεξιθρησκίας του συντάγματος. Ακόμα προτίμησαν να αγνοήσουν και την προσφορά προς τον λαό και τον τόπο, αφού η εν λόγω εκδήλωση αποτελούσε ολοκληρωμένη προσφορά της Ομάδος ”Ε” και του Αριστοτέλη Κακογεωργίου. Παρά ταύτα η σκέψη και μόνο, ότι θα μπορούσαν να τρανταχθούν τα πόδια της καρέκλας τους και τα αθέμιτα οικονομικά τους οφέλη, φάνηκαν ανίκανοι, μικροί, δειλοί και φθονεροί για συμπαράσταση αλλά ικανοί για κάθε είδους ύβρη και προδοσία.
Το 2005 επαναλαμβάνεται με την ίδια επιτυχία και αυτή την φορά προς τιμή του Φιλίππου και του Δημόκριτου. Οι τιμητικές εκδηλώσεις λαμβάνουν μέρος στο αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων και στο άγαλμα της Ελευθερίας στην Δράμα. Η Περιφρόνηση και απαξίωση εκ μέρους όλων των υπηρεσιών υπήρξε εξίσου χαρακτηριστική. Ούτε ένας από όλες τις υπηρεσίες δεν είχε την ευγενή καλοσύνη να τιμήσει την εκδήλωση. Δεν ένιωσε την ανάγκη, ούτε κάποιος Δήμαρχος, ούτε κάποιος Νομάρχης, η κάποιος Μητροπολίτης, η ΣΕΓΑΣ η ΣΕΒΑΣ να παρευρεθεί και να καλωσορίσει τον ξένο κόσμο που κατέφθασε από πολλές γωνιές της υφηλίου.
Η Ομάδα ”Ε” με τα μέλη της αντιμετώπισε την απαξίωση και περιφρόνηση με ψυχραιμία και κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την επιτυχία της εκδήλωσης. Το μετάλλιο της βράβευσης για τους συμμετέχοντες απεικόνιζε την προτομή του Αριστοτέλη, που φιλοτεχνήθηκε στην Ιταλία και αποτελούσε μοναδικό και συλλεκτικό κομμάτι. Η δαπάνη ανήλθε στο ποσό των 7.200 ευρώ. Κανένας κρατικός Φορέας η Οργανισμός δεν είχε την ευαισθησία να ευχαριστήσει η να τιμήσει τους ανθρώπους της Ομάδος ”Ε” που θυσίασαν πολύ χρόνο και πολλά λεφτά για την επιτυχή έκβαση της τιμητικής εκδήλωσης.
Το 2006 διεξήχθη στις 26.03. προς τιμή του Θεού Διόνυσου με αφετηρία το αρχαίο Θέατρο Φιλίππων και τερματισμό στο άγαλμα της Ελευθερίας στη Δράμα, όπου έγινε και η τελετή προς τιμή του Θεού Διόνυσου. Η περιφρόνηση των ηγετών δεν διέφερε από τα προηγούμενα χρόνια. Η επιτυχία όμως δεν επηρεάστηκε από την αρνητική στάση της ηγεσίας.
Από το έτος 2001 μέχρι και το έτος 2006 διεξάγεται στο πανάρχαιο χωριό των Κυργίων ο ετήσιος παραδοσιακός ανώμαλος δρόμος προς τιμή του Ανδρόνικου του Μακεδόνα από τα Κύργια Δράμας ο οποίος έζησε τον δεύτερο αιώνα μ. Χ και κατασκεύασε ένα ορειχάλκινο ρολόι το οποίον βρέθηκε στις ανασκαφές των Φιλίππων το 1956. Η τελευταία εκδήλωση έγινε στις 05.02.2006. Παρευρέθησαν 250 ξένοι και παρά την κακοκαιρία είχε μεγάλη επιτυχία. Η δαπάνη αυτής της εκδήλωσης ανήλθε στο ποσό των 2.750 τα οποία προήλθαν από τα μέλη της οργάνωσης, χωρίς καμία βοήθεια και συμπαράσταση της τοπικής η άλλης ηγεσίας.
Από το 2003 και εντεύθεν οργάνωσε εκδήλωση προς τιμή των είκοσι χιλιάδων Μακεδόνων που έπεσαν μαχόμενοι κατά του Ρωμαίου Αιμιλίου Παύλου το 168 π.Χ στην Πύδνα και των λοιπών επιφανών Μακεδόνων, εις ανάμνηση της μάχης των Γαυγαμήλων και προς τιμή της μάχης των Θερμοπυλών. Η τελετή λαμβάνει χώρα μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Πέλλα κάθε πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη στις 08.00 το πρωί. Εκφωνούνται λόγοι, ψέλνονται ύμνοι, κατατίθενται στεφάνια και αφού όλοι οι Αθλητές καταθέσουν ένα λουλούδι και χαιρετίσουν τον Αλέξανδρο παίρνουν θέση στην Αφετηρία για να τρέξουν προς τιμή των αναφερομένων την απόσταση των σαράντα δύο χιλιομέτρων και 195 μέτρων. Η διαδρομή γίνεται στα χνάρια του Αλεξάνδρου και οι συμμετέχοντες φθάνουν στο Ωραιόκαστρο, όπου τους περιμένουν πολλοί θαυμαστές με ζεστασιά και χειροκροτήματα. Η βράβευσή τους είναι, ένα ωραιότατα και μοναδικό μετάλλιο με την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ένα αναμνηστικό κύπελλο, ένα στεφάνι ελιάς, ένα δίπλωμα με μια ιστορική εικόνα από τις μάχες του Μ. Αλεξάνδρου, ένα μοναδικό μπλουζάκι με μια απεικόνιση από τη ζωή του Αλέξανδρου και ένα αποχαιρετιστήριο γεύμα εκ μέρους του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Κάθε 13.06. η Ομάδα ”Ε” οργανώνει μνημόσυνο προς τιμή του Μ. Αλεξάνδρου που συνοδεύεται με τον επιτάφιο αγώνα των δέκα χιλιομέτρων μέσα στην γενέτειρά του την Πέλλα, με όργανα, κατάλληλες ενδυμασίες και 30 σύμβολα διαφόρων ξένων Κρατών. Τα 30 σύμβολα σημαίνουν την ένωση της οικουμένης όπως την οραματίστηκε ο Αλέξανδρος όπου θα βασίλευε η θεά Θέμιδα, ώστε να αποδίδεται δικαιοσύνη και οι άνθρωποι να κρίνονται από την Αρετή και όχι από το χρώμα, την εθνικότητα η το θρήσκευμα. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από όλο τον κόσμο.
Κάθε τελευταία Κυριακή του Αυγούστου γίνεται τιμητική εκδήλωση στο άγαλμα του Αριστοτέλη που βρίσκεται στα Στάγιρα της Χαλκιδικής.
Κατά την γιορτή των ερωτευμένων αποδίδονται τιμές στην Θεά Αφροδίτη μπροστά σε ένα ωραιότατο μαρμάρινο άγαλμά της το οποίο βρίσκεται τοποθετημένο στους χώρους όπου εδρεύει η Ομάδα ”Ε” για την Ελληνική Επικράτεια. (Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης ”Ιερό των Μεγάλων Θεών” προς τιμή των Θεών – Θεαινών – Ηρών του Ελληνισμού – του Αριστοτέλη και του Αλεξάνδρου, ένα οικοδόμημα μικρού Παρθενώνα).
Εορτή Λαμπρής ”Ανάσταση της Περσεφόνης” που σημαίνει αναγέννηση της Φύσης. Η εορτή αυτή τοποθετείται την ημέρα που γιορτάζει όλος ο κόσμος το λεγόμενο ”Πάσχα” καθότι ο χριστιανισμός καπέλωσε την ελληνική γιορτή της Ανοιξης την ανάσταση της Περσεφόνης, κόρη της Δήμητρας και του Θεού Δία.
Στο χώρο της Ομάδος ”Ε” υπάρχει λατρευτική γωνιά για τη Θεά Περσεφόνη δίπλα στη μητέρα της την Δήμητρα . Δύο ωραιότατα αγάλματα ένα χάλκινο της Περσεφόνης και ένα μαρμάρινο της Δήμητρας τονίζουν την εκδήλωση και προσδίδουν γιορταστικό χρώμα.
Στις 15.08 το γνωστό δεκαπενταύγουστο καθιερώθηκε η γιορτή προς τιμή της Θεάς Θέμιδος, Θεά της Δικαιοσύνης, στους χώρους της Ομάδος ”Ε”, όπου είναι στημένο το ορειχάλκινο άγαλμα της Θεάς, με κλεισμένα τα μάτια, την ζυγαριά και το σπαθί στο χέρι. Το άγαλμα εισήχθη από το Βερολίνο.
Την δεύτερη Κυριακή του Οκτώβρη καθιερώθηκε η γιορτή της Θεάς Τροφός, επειδή τελειώνει η συγκομιδή των δημητριακών και των καρπών. Στον ίδιο χώρο δεσπόζει το ορειχάλκινο άγαλμα της Θεάς με την ανάλογη ενδυμασία και τα σκεύη αποταμίευσης τροφής. Το άγαλμα εισήχθη επίσης από το Βερολίνο της Γερμανίας.
Την τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη οργανώνει η Ομάδα ”Ε” από το έτος 2005 εκδήλωση προς τιμή του Αριδαίου η οποία συνοδεύεται και από έναν αγώνα των είκοσι ενός χιλιομέτρων.
Την ημέρα της αναλήψεως καθιερώσαμε την τιμητική εορτή της Υπατίας, της Φαύστας, της Σαπφούς, του Ιουλιανού και του Ιλαρίου.
Κάθε 06.01. καθιερώσαμε την γιορτή προς τιμή των αγνώστων εκείνων που ονομάστηκαν θεοί, επειδή έτρεξαν να σώσουν την ανθρωπότητα από την καταπίεση και την εκμετάλλευση, αλλά χάθηκαν και έμειναν ανώνυμοι ήρωες και θεοί από το ρήμα ”θέω” = τρέχω να βοηθήσω = θεός.
Στο χώρο στεγάσεως η Ομάδα ”Ε” ίδρυσε τον Ναό των Ελλήνων ως ένα μικρό Μαντείο των Δελφών διακοσμημένο με σύμβολα από την ελληνική Ιστορία, Μυθολογία και Θεογονία. Στο χώρο γίνονται συναντήσεις και διεξάγονται συζητήσεις και διαλέξεις σύμφωνα με τον σκοπό του καταστατικού και την αποστολή της Ομάδος ”Ε”. Στον Ναό διεξάγονται επίσης και όλες οι τελετές και εκδηλώσεις μας.
Κάθε 1η Κυριακή του Αυγούστου διεξάγεται αθλητική εκδήλωση προς τιμή του Ιουλιανού στην Ελάνη της Χαλκιδικής η οποία από το 2009 θα διεξάγεται στο Ναό των Ελλήνων στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης.
Υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες οι οποίες προάγουν τον σκοπό και την αποστολή μας, αλλά δεν είναι δυνατόν να αναφερθούν όλες αφού ο κύριος σκοπός του βιβλίου δεν είναι η αναφορά στις δραστηριότητες αλλά η αναφορά στη ρίζα και την επουράνια σημασία και αποστολή της.
Διαβάστε περισσότερα