TV NET
Εκπ. ΓΟΥΣΤΟ, κυρία Τσουκαλά
Μεσογείων 432
15342 Αθήνα

Θέμα: «έχει ΓΟΥΣΤΟ»

Αγαπητή κυρία Τσουκαλά,

Σήμερα στις 31.05.2011 και ώρα 15.30 παρακολούθησα στην εκπομπή σας την συνομιλία με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας για την Προστασία των αδέσποτων Ζώων κυρία Ειρήνη Μελφέτη και επειδή η δική μας Οργάνωση έχει ειδικά άρθρα για το εν λόγω θέμα θέλησα να σας κάνω γνωστά μερικά γεγονότα γύρω από την μεταχείριση των αδέσποτων αλλά και εν γένει των οικόσιτων ζώων που σίγουρα δεν σας είναι γνωστά.

Ζήσαμε οικτρές εικόνες από αδέσποτα ζώα που σπάραζαν από φόλα γεμάτα αφρούς χωρίς να μπορούμε πλέον να τα βοηθήσουμε. Ζήσαμε περιπτώσεις ανθρώπων να φωνάζουν και να βρίζουν γιατί έτυχε να ταϊζουμε αδέσποτα στο πεζοδρόμιο που έτυχε να είναι μπροστά στο σπίτι του.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που είδαμε ανθρώπους να κλωτσάνε και να κακοποιούν μισοπεθαμένα αδέσποτα από την πείνα και την δίψα επειδή έτυχε να ξαπλώσουν ίσως για να πεθάνουν σε μια άκρη του πεζοδρομίου που έτυχε να είναι μπροστά στο σπίτι τους.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που δάσκαλοι ή ιδιοκτήτες σχολείων απαίτησαν να εξαφανίσουν τα αδέσποτα από τους χώρους πλησίον των σχολείων χωρίς να έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που βρήκαμε μωρά κουταβάκια σε μια πλαστική σακούλα κρεμασμένα σε ένα δένδρο ή πεταμένα μέσα στον κάδο των σκουπιδιών.

Αυτά για τα αδέσποτα και τώρα κάτι για τα λεγόμενα οικόσιτα ζώα:

Υπάρχουν τα γνωστά αγελαδοτροφεία και μάλιστα στην περιοχή που ζούμε πολλά. Θα ραγίσει η καρδιά σας εάν δείτε που και πως οφείλουν να επιζήσουν αυτά τα ζώα που μας δίνουν το γάλα και το κρέας. Εάν τα δείτε δεν θα φάτε ποτέ ελληνικό κρέας και δεν θα πιείτε ελληνικό γάλα. Το χειμώνα μέσα στις βροχές, στις παγωνιές και στον τσουχτερό αέρα στέκονται όρθια μέσα στη λάσπη από μίγμα κοπράνων, ούρων και βροχής μέχρι το γόνα και πολλές φορές από την κούραση πέφτουν μέσα σε αυτό το βούρκο. Δεν είναι μία και δύο στάνες ούτε μια τυχαία εικόνα αλλά είναι μια γενική εικόνα που ταρακουνάει τα σωθικά κάθε ανθρώπινης ψυχής εάν υπάρχει βέβαια κάποια ανθρώπινη ψυχή.Το καλοκαίρι το ίδιο δράμα, μόνο που τα κόπρανα και τα ούρα δημιουργούν μικρότερο βούρκο λόγω της ζέστης, αλλά και εκεί τα καίει ο ήλιος και η κοπριά που ανάβει από την ζέστη. Από αυτά τα κακοποιημένα ζώα βγαίνουν τα περιβόητα ελληνικά προϊόντα που διαφημίζονται για την «ποιότητά» τους. Ευτυχώς που ίσως κανένας δεν είδε αυτές τις απάνθρωπες εικόνες που κοσμούν σήμερα τον νεοέλληνα ο οποίος έχασε κάθε σχέση με την μητέρα φύση. Δεν θα δίσταζα να τον χαρακτηρίσω βάρβαρο και ασυναίσθητο και μάλιστα μετά από ένα τελευταίο γεγονός που έζησα πριν από μερικές ημέρες. Σηκώνοντας μία λαμαρίνα βρέθηκε από κάτω ένα φίδι. Τουλάχιστο 10 εργάτες βγήκαν με ξύλα και με ρόπαλα να το σκοτώσουν, ενώ το φίδι προσπαθούσε να φύγει. Μάλωσα μαζί τους για να τους αποτρέψω να το σκοτώσουν. Αυτοί είμαστε δυστυχώς παρότι το παίζουμε «Έλληνες» και «χριστιανοί».

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Αριστοτέλης Κακογεωργίου