Προς τον
Πρόεδρο του Συλλόγου Σπουδαστών του ΑΠΘ 06.10.2015
κύριο Σαββίδη Παντελή

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Θέμα: Αμφίπολη στις 27.09.2015 στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου

Αγαπητέ κύριε Σαββίδη,
Αρκετά μέλη της Ο.Ε παρακολούθησαν τις ομιλίες σχετικά με το ως άνω θέμα. Όλα ήταν ενδιαφέροντα και οι παρευρισκόμενοι έφυγαν με μία εικόνα που μέχρι εκείνη τη βραδιά ήταν συγκεχυμένη.
Παρόλα αυτά όμως μερικά πράγματα δημιούργησαν πολλά ερωτήματα και ίσως επισκίασαν τις καλοπροαίρετες προσπάθειες όλων.
Επιτρέψτε μας να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα ερωτήματα και παρατηρήσεις συγχρόνως.
Διευκρινίζουμε ότι η επιστολή μας δεν είναι κακοπροαίρετη. Αντίθετα θέλουμε να επισημάνουμε ορισμένα ασυμβίβαστα με το θέμα που μηνύει Μακεδονία και Ελληνισμό.
1. Εκεί που καθόσασταν όλοι οι ομιλητές όπως δείχνει η φωτογραφία είχατε δύο
τραπέζια με επίσης δύο τραπεζομάντιλα. Και τα δύο μπροστά είχαν το λογότυπο
του Πανεπιστημίου το οποίο έδειχνε: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στη μέση
τη κεφαλή του Αγίου Δημητρίου.

Αμφίπολ.Περιστέρη

Δεν έχει σημασία ποιος είναι. Δεν είναι όμως ο Αριστοτέλης. Πριν από 3 χρόνια αναφέραμε εγγράφως το θέμα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στον Πρύτανη, στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και στην Αρχιεπισκοπή. Δεν λάβαμε ωστόσο καμία απάντηση.
Η παραποιημένη αυτή ταυτότητα του Αριστοτέλη δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το πνεύμα που θέλουμε να διέπει τον Ελλαδικό σημερινό κόσμο. Δεν θέλουμε να φανταστούμε την αντίδραση του Αριστοτέλη, του Αλεξάνδρου και των λοιπών Ελλήνων σοφών της αρχαιότητας για τη βεβήλωση της μεγάλης και μοναδικής επιστημονικής φυσιογνωμίας του Μακεδόνα πανεπιστήμονα Αριστοτέλη, αλλά συγχρόνως και ύβρη κατά των προγόνων του Ελληνισμού.
Φτάνει που τον τιμούν οι Ελλαδίτες ως προστάτη και πολιούχο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, της αδερφής του Αλεξάνδρου, αλλά και γενέτειρα του Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη. Ούτε και στο σημείο αυτό θα θέλαμε να αντικρίσουμε την αντίδραση του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δημήτριος ήταν ένας κατακτητής και διώκτης των Ελλήνων και του Ελληνικού πνεύματος.
2. Η κυρία Περιστέρη επεξηγούσε τις διάφορες εικόνες και ανέφερε σε κάθε
εμφάνιση το όνομα, όπως Διόνυσος, Ερμής, Άρτεμις. Ήταν λάθος σε μία τόσο
επίσημη συνάθροιση. Γιατί δεν είπε ο θεός Διόνυσος, η θεά Άρτεμις, ο θεός
Ερμής; Γιατί υποτίμησε τη νοημοσύνη των προγόνων του Ελληνισμού;
3. Κάτω στη γωνία δεξιά υπήρχε κάτι σαν βωμός. Η κυρία Περιστέρη εξηγώντας
είπε ότι ήταν ένα βωμός για να λατρεύουν τον τάφο. Οι Έλληνες δεν λάτρευαν
τον τάφο. Είχαν ένα βωμό για την λατρεία των θεών για να τιμούν τους νεκρούς.
Πως σκαλίζουμε σαν τους αρουραίους σε έναν ιερό χώρο γεμάτοι ασέβεια προσπαθώντας να αποκομίσουμε μόνο ότι μας συμφέρει που σημαίνει υλικές απολαβές και κλεμμένη αίγλη, χωρίς να έχουμε επίγνωση των βασικών νομικών και ηθικών υποχρεώσεων;
Οι πρόγονοι του Ελληνισμού συσσώρευαν όλο αυτό το χώμα που βλέπουμε για να μην διαταραχτεί ποτέ ο νεκρός, όποιος και αν είναι.
Δε μπορούσαν να φανταστούν ότι κάποιοι αλλόθρησκοι που το παίζουν απόγονοι τους, θα κάνουν άνω κάτω τους ιερούς χώρους τους προκειμένου να προβληθούν και να αποκομίσουν υλικά αγαθά χρησιμοποιώντας τα ιερά σκεύη και τα ιερά οστά των ηρώων και θεών του Ελληνισμού.
Κλείνοντας την επιστολή μας θέλουμε να σας θυμίσουμε τι μήνυσε ο Αλέξανδρος στο Δαρείο μόλις πέρασε τον Ελλήσποντο, αφού κάρφωσε το δόρυ του στο χώμα και ύψωσε το χέρι του προς τον ουρανό:
« Τρέμε Δαρείε και υποκλίσου υποτελικά στη βούληση των Ελληνικών θεών και μη ξεχνάς ότι ποτέ δε θα συγχωρήσω αυτούς που ατίμασαν τα ιερά των προγόνων μου, ούτε κι αν μετανοήσουν». (δεν είπε στους Εβραίους θεούς).
Τότε τα ατίμασαν οι Πέρσες, ενώ τώρα εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια εμείς με πρωτοπόρο το χριστιανικό κατεστημένο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος της Ομάδας «Ε»
Αριστοτέλης Κακογεωργίου

Κοινοποίηση:

Στα μέλη της Ομάδας Ε.

Στη Κατερίνα Περιστέρη

Στο Γρηγόριο Τσόκα
Στον περιφερειάρχη Σερρών
Στο Δήμαρχο Σερρών
Στο μητροπολίτη Σερρών
Στο μητροπολίτη Ζίχνης
Στο μητροπολίτη Καλαμαριάς