Η Ομάδα «Ε» είναι Οργάνωση νομικού δικαίου και ενάγει τη ΡΙΖΑ της, στους πανάρχαιους χρόνους στην εποχή των ΗΡΩΩΝ και των ΘΕΩΝ. Σύμφωνα με τα διασωθέντα στοιχεία και την αποκρυπτογράφηση των χρησμών, οι πρώτες Ομάδες των εθελοντών Ελλήνων γεννήθηκαν από τους σοφούς Κενταύρους με πρωτοστάτη τον Κένταυρο Χείρωνα Aτλα ή Αθάμα.
Ο σοφός πρώτος Κένταυρος, είναι αυτός που ξεχώρισε από το ζωικό βασίλειο των αλόγων όντων και δημιούργησε το βασίλειο των ελλόγων όντων, δηλαδή τον άνθρωπο με λόγο και νόηση. Για να μπορέσει ο πρώτος σοφός άνθρωπος να εξημερώσει και να κοινωνικοποιήσει τους σε άγρια κατάσταση ευρισκομένους ανθρώπους ανακάλυψε την ΠΑΙΔΕΙΑ, που αποτέλεσε και το ισχυρότερο όπλο εναντίον της αγριότητας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Το ευεργέτημα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ είναι προϊόν του χωρισμού του ζωικού βασιλείου σε δύο, στην κατηγορία των ελλόγων και στην κατηγορία των αλόγων όντων. Το πνευματικό ζευγάρωμα των αλόγων και ελλόγων όντων από την ζεύξη ονομάστηκε «ΖΕΥΣ» και ο χωρισμός των ελλόγων από τα άλογα όντα ονομάστηκε ”ΔΙΑΣ”, που αργότερα θεοποιήθηκε και προσωποποιήθηκε καθότι το πνεύμα ταυτίστηκε με τον υπέρτατο ΘΕΟ. O συμβολικός ρόλος της εμφάνισης των Κενταύρων μηνύει την εξέλιξη του ανθρώπου από το άλογο σε έλλογο και το όνομα Κένταυρος σημαίνει την γέννηση ενός καινούργιου από την άγρια ζωή των Ταύρων ( κάτι καινούργιο εκ των Ταύρων).
Στις σχολές των Κενταύρων μαθήτευσαν οι πλέον σημαντικοί αρχηγοί των Ομάδων «Ε» εθελοντών Ελλήνων, οι οποίοι ανέλαβαν το βαρύ έργο να τρέξουν ανά την οικουμένη, με μοναδικό κίνητρο, την ΕΙΡΗΝΗ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την ΣΩΤΗΡΙΑ και την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ των ανίσχυρων και καταπιεσμένων ανθρώπων. Λόγω αυτής της υπεράνθρωπης θεϊκής προσφοράς τους, που έτρεξαν για να βοηθήσουν και να σώσουν, από το αρχαίο ελληνικό ρήμα θεω που σημαίνει τρέχω ονομάστηκαν ”ΘΕΟΙ”. Αργότερα όταν αυτοί οι ευεργέτες της ανθρωπότητας πέθαναν, ονομάστηκαν ημίθεοι ήρωες και τα ευεργετήματά τους που έμειναν αθάνατα και έγιναν περιουσία της ανθρωπότητας θεοποιήθηκαν, προσωποποιήθηκαν και αποτέλεσαν τις θεϊκές υποστάσεις των θεών της Ελληνικής θρησκείας και ένεκα τιμής και σεβασμού τους τοποθέτησαν στο υψηλότερο και φωτεινότερο βουνό της Ελλάδος τον ΟΛΥΜΠΟ.
Οι πρώτοι που μαθήτευσαν στις σχολές των Κενταύρων και εν συνεχεία αποτέλεσαν τους πυρήνες των Ομάδων ”Ε” (εθελοντών Ελλήνων), ήταν ο Ηρακλής ο οποίος με το πνευματικό ρόπαλο έβγαλε την ανθρωπότητα από την κόλαση του ΑΔΗ καθιερώνοντας τον γάμο και τα δικαστήρια. Ο Ασκληπιός γνωστός ως εφευρέτης της ιατρικής. Ο Θησέας ο οποίος ανακάλυψε τον θεσμό των χωριών, των πόλεων, της Αστυ-νομίας και της ένωσης των δώδεκα φυλών γύρω από την Αθήνα. Η συνένωση των Δήμων που γίνεται σήμερα έπρεπε να φέρει τον τίτλο ”Θησέας” και όχι ”Καποδίστριας”. Ο Οδυσσέας, αυτός ο μέγας πολιτικός ο οποίος κατόρθωσε με επιτυχία να επιβάλει το πρόγραμμα της Ελληνικής κοσμοθεωρίας, ανοίγοντας με το πυρωμένο παλούκι τον πνευματικό οφθαλμό των Κυκλώπων δηλαδή των κατηγοριών και φυλών που καταδυνάστευαν την ανίσχυρη ανθρωπότητα προς ίδιον όφελός τους. Ο Αχιλλέας ο οποίος έπαιξε βασικό ρόλο στην εκστρατεία των ηνωμένων Ελληνικών εθνών κατά των τριών βαρβαρικών κατηγοριών της Τροίας. Ο Μενέλαος, διοικητής του Ελληνικού προγράμματος με τον τίτλο ”Ελένη ή ΗΕLΕΝΑ”. Ο Μίνωας που δημιούργησε τον περίφημο Κρητικό πολιτισμό και έφθασε μέχρι την Ευρώπη. Ο Ιάσων ο οποίος ηγήθηκε της Ομάδος των ”Ε” της Αργοναυτικής εκστρατείας με άλλες πενήντα φυλές, με σκοπό να απελευθερώσει και να φέρει πίσω τους αιχμαλώτους της διαφωτιστικής Οργάνωσης της Έλλης και τους αιχμαλώτους της Οργάνωσης του Φρίξου, που κακοποιήθηκαν από τις δυνάμεις της Τροίας και του Αιήτη στην Κολχίδα. Υπήρξαν και άλλοι πολλοί που μαθήτευσαν και στη συνέχεια πέθαναν για τον ιερό σκοπό της σωτηρίας των αδυνάτων, τα ονόματά των οποίων παρέμειναν στην αφάνεια και προς τιμή τους χτίστηκε ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΝΏΣΤΟΥ ΘΕΟΥ. Οι Έλληνες δεν αναζητούσαν κάποιον άγνωστο θεό όπως διακήρυξαν οι προσηλυτιστές του Χριστιανισμού, αλλά τιμούσαν τους γνωστούς ανώνυμους θεούς που θυσιάστηκαν μόνο για την εξάπλωση της Ελληνικής κοσμοθεωρίας με τον τίτλο ”ΕΙΡΗΝΗ – ΣΩΤΗΡΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ”. Εις ανάμνηση αυτών των τεσσάρων παρθένων ανακαλύψεων έχτισαν τον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ και τον αφιέρωσαν στην θεά της ΝΟΗΣΗΣ την Αθηνά, αφού οι παρθένες ανακαλύψεις αποτελούσαν επιτεύγματα της ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ, η οποία χαρακτηρίστηκε ως κόρη του ΔΙΑ αφού προήλθε από τη ΝΟΗΣΗ, τουτέστι της ΠΑΙΔΕΙΑΣ και από το κεφάλι του ΔΙΑ.
Στον τρόπο αυτό της επικοινωνίας μας, δεν θέλουμε να αναφέρουμε περισσότερα στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με τον πυρήνα της Ομάδος «Ε» και με τα ιερά και τις υψηλές αξίες, καθότι υπάρχει περίπτωση να βεβηλωθούν από άσχετα και κακοπροαίρετα πρόσωπα. Από αρχαιοτάτων χρόνων υπήρχε ο άγραφος νόμος και πολλά στοιχεία τα αποκάλυπταν μόνο στους μυημένους, οι οποίοι διέθεταν τις απαιτούμενες γνώσεις να τα κατανοήσουν και να τα σεβαστούν. Σύμφωνα με το υφιστάμενο καταστατικό έχουμε υποχρέωση να προστατεύουμε τις υψηλές αρχές, τις αξίες και δεν επιτρέπεται να προκαλούμε την βεβήλωσή τους.
Η σημερινή υφιστάμενη Ομάδα ”Ε” με νομική υπόσταση, ακολουθεί τα χνάρια των πατέρων της και αντιγράφει το σύστημα της πνευματικής τους επανάστασης, με την επιθυμία να κεντρίσει το ενδιαφέρον των ελληνικά σκεπτόμενων ανθρώπων για να μπορέσουν να ξαναβρούν την χαμένη τους ελληνική συνείδηση. Τα διασωθέντα ελληνικά μνημεία και οι ιστορικές πραγματείες, είναι σε θέση να μας οδηγήσουν στις χαμένες ρίζες μας, όπου θα μπορέσουμε να αντλήσουμε τους χυμούς των δικών μας προπατόρων, που μας είναι απαραίτητες για μια ισορροπημένη πνευματική, ψυχική και οικονομική πορεία με την ταυτότητα που ανήκει σε κάθε άνθρωπο με ελληνική συνείδηση και όχι όπως σήμερα με διφορούμενη ταυτότητα καταγωγής, σύνθετο όνομα και ξενόφερτα πρότυπα διαπαιδαγώγησης και ψυχικής καλλιέργειας. Μόνο η επιστροφή στις ρίζες των Ομάδων «Ε», εκείνων των επίλεκτων Ελλήνων εθελοντών, θα μας φέρει σε επαφή με τους ήρωες και θεούς και θα μας γαλουχήσει έλλογα, σοφά και ενάρετα με βάση τα σοφά επιτεύγματα και αποφθέγματα εκείνων που έτρεξαν και πέθαναν για να σώσουν την ανθρωπότητα, να την απαλλάξουν από τα ερέβη και την κόλαση του ΑΔΗ και να την αποκαταστήσουν. Δεν πέθαναν για κανένα θεό, ούτε για να κερδίσουν κάποια αιώνιο βασιλεία, ούτε για την εγκαθίδρυση κάποιας θρησκείας αλλά μόνο για την ΑΓΑΠΗ προς τον ανίσχυρο.
Η δύναμη της σημερινής Ομάδος ”Ε” βασίζεται στις ίδιες αρχές, τις οποίες εδραίωσαν οι πρώτοι γενάρχες των ιερών αυτών οργανώσεων του εθελοντισμού, που δεν είναι άλλο από την ΑΓΑΠΗ για κάθε ανίσχυρο πλάσμα. Ιδρύθηκε από ελληνικά σκεπτόμενους εθελοντές και επιδιώκει την εφαρμογή του προγράμματος αφύπνισης με τον τίτλο ”Αριστοτέλης”.
Για την ελληνική επικράτεια εδρεύει στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν τα γραφεία, το εντευκτήριο και ένα Ηρώον προς τιμή των Θεών, των Ηρώων, του Αριστοτέλη και της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην Φράγκων διατηρεί ένα γραφείο επαφών με τα μέλη της. Εκδίδονται ενημερωτικά φυλλάδια και οργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις με μορφωτικό και ιστορικό χαρακτήρα. Στο εξωτερικό ανέπτυξε σημαντικές εθνικές δραστηριότητες σχετικά με το θέμα της Κύπρου και το Θέμα των Σκοπίων. Ίδρυσε αθλητικά σωματεία και δημιούργησε δυνατότητες εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας για τους Έλληνες και την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας για τους ξένους. Οργάνωσε πολλές γιορτές εθνικού και ιστορικού χαρακτήρα..

Στον χώρο της Ελλάδος με την συνεργασία του Συλλόγου Μαραθωνίων Μακεδονίας οργάνωσε και διεξήγαγε τον Αριστοτέλειο Μαραθώνιο στο Δοξάτου – Δράμας με μεγάλη επιτυχία ο οποίος συνεχίζεται επί 50 χρόνια.
Οργάνωσε τον ”Γύρο Κυργίων” ο οποίος διεξάγεται εδώ και 7 χρόνια. Οργάνωσε την επιτάφιο μνημόσυνο εκδήλωση προς τιμή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που διεξάγεται κάθε 13.06. στην γενέτειρά του.
Οργάνωσε τον Αριστοτέλειο Μαραθώνιο Πέλλα – Ωραιόκαστρο προς τιμή των γενεθλίων του Μεγάλου Αλεξάνδρου,της μάχης των Γαυγαμήλων και των είκοσι χιλιάδων Μακεδόνων που έπεσαν στην Πύδνα μαχόμενοι κατά των Ρωμαίων το 168 π.Χ.
Οργάνωσε τον Αριδαίο Μαραθώνιο προς τιμή του Αριδαίου στην Αριδαία στο τέλος του Οκτώβρη.
Οργάνωσε συναυλίες και έλαβε ενεργό θέση στα θέματα της σημαίας, που διάφοροι είχαν ταχθεί εναντίον με αποτέλεσμα να θιχθεί το γόητρο του Ελληνισμού. Το Δ.Σ. της Ομάδος ”Ε” τάχτηκε υπέρ του Τσενάι καθότι σε καμία περίπτωση δεν θιγόταν το εθνικό γόητρο της Ελλάδος αλλά αντίθετα η Ελλάδα θα κέρδιζε τιμή και γόητρο. Η καλοπροαίρετη αυτή πρωτοβουλία στοίχισε στην Ομάδα ”Ε” μία δικαστική υπόθεση που κράτησε πάνω από ένα χρόνο και συντάχτηκε μία απολογία ογδόντα σελίδων.

Η Ομάδα ”Ε” ανέλαβε τον Ηράκλειο άθλο κατά της σαπίλας ”Πύθωνας”, κατά της Λερναίας Ύδρας, των μοντέρνων Κυκλώπων, Σειρήνων και Αμαζόνων που κατατρώγουν το πρόγραμμα της Ελληνικής κοσμοθεωρίας και βεβηλώνουν τις ιδέες και αξίες, αποσκοπώντας να κρατήσουν τον ταλαιπωρημένο άνθρωπο στα ερέβη της αμάθειας, της εξάρτησης και της αποχαύνωσης. Τα μέλη της Ομάδος ”Ε” καλούνται να μαθητεύσουν στις πνευματικές σχολές των σοφών κενταύρων, για να συνεχίσουν όπως αναφέραμε τον Ηράκλειο άθλο της αφύπνισης και της ιστορικής κατάρτισης, ώστε οι άνθρωποι να μετατραπούν σε φορείς του σωτήριου Ελληνικού πνεύματος με βάση την ΓΝΩΣΗ κατόπιν μελέτης και επιστημονικής έρευνας.