01η  Απριλίου 2012  και ημέρα Κυριακή διεξάγεται ο 55ος Αριστοτέλειος Μαραθώνιος Μακεδονίας με αφετηρία όπως κάθε χρόνο το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων και τερματισμό το άγαλμα της Ελευθερίας στο κέντρο της Δράμας με την αυθεντική απόσταση της κλασικής διαδρομής των 38  χιλιομέτρων.

Παράλληλα διεξάγεται και ο λαϊκός δρόμος των 20 χιλιομέτρων  με την ίδια αφετηρία και τον ίδιο τερματισμό όπως ο Μαραθώνιος.

Οι εκδηλώσεις διεξάγονται υπό την Αιγίδα του Δήμου Δράμας, του Δήμου Δοξάτου και της Ομοσπονδίας Μαζικού Αθλητισμού με φορέα της εκδήλωσης τον Σύλλογο Μαραθωνίων Μακεδονίας και συνδιοργανώτρια την Ομάδα «Ε» Ελλήνων.

Και στους δύο αγώνες υπάρχουν κατηγορίες ανά 5 χρόνια και οι νικητές από κάθε κατηγορία βραβεύονται με κύπελλο και χρυσό μετάλλιο. Στον Μαραθώνιο υπάρχει ξεχωριστή βράβευση για τον Νικητή και την νικήτρια γενικής κατάταξης ενώ στον λαϊκό η βράβευση θα είναι μόνο κατά κατηγορίες.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα βραβευτούν με ένα μοναδικό χρυσό μετάλλιο 7 εκατοστών με την προτομή του Αριστοτέλη, με ένα δίπλωμα επίσης με ειδική μήτρα και με ένα αποχαιρετιστήριο γεύμα μετά τις απονομές.

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται  δεχτές μέσου εμ.aristotelianmarathon@live.com, της ταχυδρομικής διευθύνσεως (Σύλλογος Μαραθωνίων Μακεδονίας, Τ.Θ. 35, 57013 Θεσσαλονίκη, ή στον τηλεφωνητή   2310-698654 ή 2310-697964 ή στο κιν. 6946695935)  μέχρι την 25η Μαρτίου 2012.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής καθότι αφού γίνεται προς τιμή  των μεγάλων προσωπικοτήτων της Αρχαίας Μακεδονίας θα ήταν ασυμβίβαστη η είσπραξη  κάθε χρηματικού ποσού χρησιμοποιώντας μάλιστα τα μεγάλα ονόματα όπως δυστυχώς γίνεται σήμερα από κάποιες γνωστές οργανώσεις στον Ελλαδικό χώρο οι οποίες στοχεύουν μόνο στην ιδιοτέλεια βεβηλώνοντας την μνήμη των προπατόρων του Ελληνισμού.