Προς τον Σεβασμιώτατο
της Μητροπόλεως Φιλίππων
Μητρόπολη  Καβάλα

24.05.2009

Σεβασμιώτατε,

Λυπάμαι πολύ για  τα γεγονότα στο  χώρο της  «Αγίας» Λυδίας» την ημέρα του αγώνα «στα  βήματα του Αποστόλου Παύλου». Σίγουρα δεν ήταν ευγενικό  αλλά  το μοναδικό όπλο που  μου  απέμεινε κατά του μονόλογου  των τριών  προσωπικοτήτων  με θρησκευτικά   προετοιμασμένα  «ιερά» κείμενα σχετικά με το θέμα «Αθλητισμός – Χριστιανισμός» ήταν η δυνατότητα  της διαμαρτυρίας.  Δεν υπήρχε άλλη επιλογή την στιγμή που οι Ομιλητές και οι Οργανωτές  έδειξαν  άγνοια προς τις  Ελληνικές αξίες και  με χρήση τον μονόλογο   θέλησαν να περάσουν τα δικά τους μηνύματα απαγορεύοντας κάθε δυνατότητα διαλόγου, ώστε  να  παραμείνουν στο απυρόβλητο.
Ο χριστιανισμός  οφείλει να  κοσμείται από «Αγάπη» και σεβασμό προς τον  συνάνθρωπό μας. Εγώ  γαλουχήθηκα χριστιανικά και  βοήθησα  σε πολλούς τομείς  την  Εκκλησία αλλά αντί για «Αγάπη»  εισέπραξα  μίσος, φθόνο  απογοήτευση.
Αναγκάστηκα να ψάξω και να ερευνήσω  την λεγόμενη   «μοναδική»  αλήθεια  του χριστιανισμού  όπου κατάφερα  να ανακαλύψω τη ρίζα της μεγαλύτερης απάτης  που έγινε ποτέ  στην υφήλιο  της ανθρωπότητας. Τότε ανάτρεξα   στις  ελληνικές   μου ρίζες όπου   βρήκα πολλές πραγματείες  οι οποίες με βοήθησαν να  τεκμηριώσω  οριστικά την απάτη της θεωρίας του Χριστιανισμού. Παράλληλα  έζησα   την εξουσιαστική μανία  της Εκκλησίας και το μίσος των φανατικών χριστιανών εναντίον κάθε συνανθρώπου  που έτυχε να έχει διαφορετική άποψη. Δυστυχώς η τακτική δεν διέφερε από αυτή  των φανατικών κομουνιστών  ή σοσιαλιστών.
Στην ομάδα των συνομιλητών   βρισκόταν  ηγετικά στελέχη  τα οποία  έδειξαν έμπρακτα το μίσος και τον φθόνο   εναντίον κάποιων που  όπως ανάφερα έτυχε  να έχουν διαφορετική γνώμη αποδεικνύοντας  έτσι, ότι  καμία σχέση  δεν μπορούν να έχουν  με  το  γνωστό χριστιανικό πνεύμα και σίγουρα καμία σχέση με το  υπέρτατο και πραγματικό ιερό αθλητικό πνεύμα  του Ελληνισμού.  Δύο στελέχη μάλιστα έλαβαν μέρος σε ένα  είδος  «Ιεράς Εξέτασης»  για να απομονώσουν  ένα ελεύθερο και δυναμικό στέλεχος του Αθλητισμού και του Ελληνισμού. Ένας ήταν ο κύριος Γεωργιάδης και  το άλλο πρόσωπο ήταν  η κυρία από τους τρεις ομιλητές. Αυτοί με ηγέτη κάποιον  επίσης «ΣΟΥΠΕΡ»  χριστιανό κύριο Συμεωνίδη  συγκεντρώθηκαν  και χωρίς  να έχουν νομικά δικαίωμα, καταστρατήγησαν  το καταστατικό  της Ομοσπονδίας για να με αποκλείσουν  από διεθνείς αγώνες στίβου, στερώντας εμένα, την Ελλάδα και την Ομοσπονδία  από σίγουρα και θριαμβευτικά μετάλλια. Τους ενοχλεί η Ομάδα   Ελλήνων  που είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και τους ενοχλεί η τόλμη ενός ανθρώπου  που  τα έβαλε με  την σαπίλα  του κατεστημένου. Εάν  αυτές οι συμπεριφορές και τακτικές  αντιπροσωπεύουν  το χριστιανικό πνεύμα τότε περιττεύει  ο γάμος του χριστιανισμού με τον  αθλητισμό όπως και κάθε σχόλιο.
Στην εκδήλωση  υποτίμησε  κάθε αρχή του  αθλητικού πνεύματος. Ο αγώνας ήταν δύσκολος και οι συμμετέχοντες  υποχρεώθηκαν αμέσως μετά τον τερματισμό  να  παρακολουθήσουν  τα  κείμενα  και να  φύγουν   με μερικά  εδέσματα  στο χέρι.  Ποιος  πλήρωσε τις δαπάνες των τριών  για να μας  περάσουν ότι ήθελαν και μάλιστα επί μία  1 ώρα και ½  της ώρας μετά από τόση κούραση; Γιατί με τα χρήματα εκείνα δεν μερίμνησαν  οι αρμόδιοι να  ικανοποιήσουν αυτούς που άφησαν ένα κομμάτι από τον εαυτό τους  στην εκδήλωση;   Τουλάχιστον ένα μετάλλιο;          Όλη η αγάπη και το ενδιαφέρον στράφηκε προς  την  χριστιανική γαλούχηση  που  ήταν ξένη προς τον αθλητισμό και τον Ελληνισμό.
Εγώ Οργανώνω  τον πλούσιο και επιτυχημένο Μαραθώνιο  Φίλιπποι – Δράμα  εδώ και 52  χρόνια. Στον Μαραθώνιο αυτό υπάρχει πάντοτε μετάλλιο με  μοναδική μήτρα   που φέρει την προτομή κάποιου  από τους προγόνους του Ελληνισμού και του Αθλητισμού και  βραβεύονται όλοι οι Αθλητές. Υπάρχουν κατηγορίες ανά 5 χρόνια που βραβεύονται όλοι οι νικητές με αξιόλογα κύπελλα τόσο στον Μαραθώνιο όσο και στον λαϊκό που διεξάγεται την ίδια μέρα. Έχουν ένα μοναδικό μπλουζάκι με μήτρα που εμφανίζει μοναδικές παραστάσεις από τον αθλητισμό. Έχουν  δύο πλήρη γεύματα.  Η διαδρομή καλύπτεται από 10 σταθμού με νερά, σοκολάτες, σύκα, παστέλια, μπανάνες, ισοτονικά και μπισκότα.
Αυτός ο Μαραθώνιος γίνεται προς τιμή του Φιλίππου, του Αριστοτέλη και φέτος ήταν και  εις μνήμη του ολοκαυτώματος  των Παλαιστινίων.
Σε αυτή την πρωτοφανή  αθλητική και κοινωνική εκδήλωση που καταφθάνουν κόσμος από κάθε γωνιά  της  υφηλίου δεν εμφανίζεται κανένας από  τους ηγέτες  της Δράμας και της Καβάλας. Ο Δήμαρχος των Φιλίππων που   δεν λείπει από  τα βήματα του Αποστόλου Παύλου  δεν  ήρθε ποτέ στην εκδήλωση ούτε στον χώρο του αρχαίου Θεάτρου να χαιρετίσει  τους Αθλητές. Ακόμα ούτε και το  Αναψυκτήριο που βρίσκεται εκεί  δεν ανοίγει και  η πόρτα είναι πάντοτε κλειστή. Ο κύριος Γεωργιάδης δίνει πάντοτε εντολή να μην λάβει κανένας από την Καβάλα μέρος και μέχρι τώρα  ούτε αυτός  ποτέ παρουσιάστηκε        Οργανώνω επίσης τον Μαραθώνιο Πέλλα-Θεσσαλονίκη- Ωραιόκαστρο εδώ και 8 χρόνια. Οργανώνω τον Επιτάφιο του Αλεξάνδρου στην Πέλλα εδώ και 9 χρόνια. Οργανώνω τον Αριδαίο  εδώ και 5 χρόνια. Οργανώνω  τον Ελλάνιο εδώ και 5  χρόνια, οργανώνω τον Προμηθειακό δρόμο στον Όλυμπο,  οργάνωσα  τον γύρω Κυργίων – Δοξάτου επί 8  χρόνια και τώρα  στις 05.07. οργανώνω τον αγώνα δρόμου προς τιμή του  «ΝΑΟΥ  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»  που ιδρύθηκε από μένα  και την Ομάδα «Ε» για πρώτη φορά  μετά από 2000  χρόνια.
Ολες οι εκδηλώσεις γίνονται με  έξοδα της Ομάδος «Ε», με δική μου εργασία χωρίς την συμπαράσταση κανενός απολύτως  σε κανένα τομέα. Ούτε τον έπαινο της Νομαρχίας, ούτε των Δημάρχων, ούτε της Εκκλησίας  ούτε και κανενός  άλλου ούτε και κάποια  ενθάρρυνσή τους γνώρισα. Ως  βράβευση, έπαινο και ενθάρρυνση  εισέπραξα φθόνο περιφρόνηση και καταδίωξη. Ακούγοντας σήμερα τον μονόλογο   με  τις  παραχαραγμένες  σκέψεις  όπως και την ιδιοποίηση  του ιερού χώρου  του Φίλιππου  του  Έλληνα Μακεδόνα   μάτωσε η καρδιά μου και ένιωσα μια  καταπίεση κάποιας  περίεργης  μορφής. Ζήτησα  ευγενικά τον λόγο και δεν μου το επέτρεψαν. Και μόνο  αυτό ήταν αρκετό να καταδικάσει  τους υπεύθυνους, που έθιξαν κάθε δημοκρατική ιδέα, κάθε αθλητική αξία και κάθε χριστιανικό  δίδαγμα.
Κανένας από τους ομιλητές  δεν ανάφερε  ότι  ο Αθλητισμός έχει τη ρίζα του στον Αέθλιο, τον γιό  του Δία και της Πρωτογένειας. Ο Αέθλιος απέκτησε με την  Καλύκη τον Ενδυμίωνα και αυτός  με την Νηίδα  απέκτησε τον Αιτωλό, τον  Επειώ και τον Παίωνα. Ο Αέθλιος θέλοντας να   κάνει βασιλιά  τον πιο  ικανό  δημιούργησε για πρώτη φορά  αγώνες. Έτσι γεννιέται η  αγωνιστική ιδέα που αργότερα την ενσαρκώνει ο  Ηρακλής επίσης γιος του Δία και της Αλκμήνης.
Οι ιδρυτές του Αθλητισμού  είναι λοιπόν τα παιδιά του Δία. Ο Χριστιανισμός  καταδίκασε και κακολόγησε  τον Δία  αφορίζοντας και  αναθεματίζοντας  τα  έργα του και τα παιδιά του ως Ελληνες, που σήμαινε ειδωλολάτρης, αισχρός, μιαρός.
Αργότερα επίσημα και με νόμο ο Θεοδόσιος «Αγιος»  και «Μέγας» απαγορεύει τους Ολυμπιακούς αγώνες και κατεδαφίζει  τα στάδια και τα γυμναστήρια. 1700  χρόνια έχασε η ανθρωπότητα ένα θρησκευτικό και κοινωνικό δρώμενο. Τώρα που ακόμα όλα είναι αναθεματισμένα  από  την  Εκκλησία, έρχονται κάποιοι  και προσπαθούν να ιδιοποιηθούν  τις ιερές αξίες  του Ελληνισμού και του Αθλητισμού και μάλιστα στον ιερό χώρο της δεύτερης πρωτεύουσας  της Μακεδονίας, χωρίς να αναφέρουν ούτε μια κουβέντα για τον ιδρυτή  της.
Πως θα μπορέσει να συγχωρήσει ο Ελληνισμός  τέτοια λάθη, που  εσκεμμένα  γίνονται για να   θαφτεί  μια για πάντα  ότι ακόμα απέμεινε  από την λαίλαπα  των φανατικών χριστιανών;
Ο Απόστολος Παύλος πάτησε  στην Μακεδονία και  κατόρθωσε να   ιδιοποιηθεί  όλα τα Ελληνικά έργα  κατεδαφίζοντας  τον Ελληνισμό.  Γιατί  Σεβασμιώτατε  να μην έχουμε δικαίωμα  εδώ στον  τόπο των Ελλήνων, να είμαστε μόνο Έλληνες και να τιμάμε τους δικούς μας προγόνους;  Γιατί  οφείλουμε να δεχτούμε  την  εντολή του Παύλου  που  μας  επιβάλει να  είμαστε σπέρμα   και απόγονοι  του  Αβραάμ; Τι έγινε ο δικός μας πρόγονος  ο Ελληνας, ο γιος του Δευκαλίωνα και η μητέρα μας η Ορσηίδα η γυναίκα του Ελληνα; Γιατί να καταγόμαστε από τους 3 γιούς του Νόε  που βγήκαν από την κιβωτό του και όχι από τους 3 γιούς του Ελληνα και της Ορσηίδας, τον Ξούθο, τον Δώρο και τον Αίολο;
Γιατί να  γίνουμε δούλοι ενός θεού ο οποίος  χαιρέκακα διαλαλεί, ότι  είναι μόνο ο θεός των Εβραίων  και ο οποίος σύμφωνα με το κεφάλαιο 9 του Ζαχαρία κατασφάζει τους Έλληνες,
«Θα  χρησιμοποιήσω  το   στρατό   του Ιούδα ως τόξο
το στρατό των Εφραίμ ως βέλη,  το στρατό της Σιών
ως ξίφος και εγώ σαν   Ήρωας  το   υψώνω   εναντίον
των Ελλήνων και καταχώνω αυτούς εν λίθοις  με την
σφεντόνα μου και  τα λιθάρια τους κοκκινίζουν  όπως
τα κέρατα του θυσιαστηρίου».
Κεφάλαιο 25 εδάφιο  16,18  του Ιεζεκιήλ
«Εκτείνω την  χείρα μου επί των αλλοφύλων Φιλισταίων και εξολοθρέψω Κρήτες και εξαφανίσω τους   κατοίκους του παραλιακού αυτού λαού η δε Κρήτη θα γίνει γη προβάτων».
Η  Εκκλησία οφείλει να αναθεωρήσει πολλά και να  διδάσκει στους Έλληνες  την πραγματική καταγωγή τους και όχι να τους  αποκόπτει από τις δικές τους ρίζες με αποτέλεσμα να καταντήσουν  σήμερα ένας λαός χωρίς ταυτότητα.
Αφού δεν έχει ο Ολυμπος Θεούς ούτε λεβέντες  η Οσα,   ραγιάδες πάτησαν τη μάνα  ΓΗ, κούφιοι, οκνοί, σκυφτοί  για το χαράτσι, των Ευρωπαίων περίγελοι και των Αρχαίων παλιάτσοι.
Δυστυχώς η Εκκλησία ήταν  και είναι εκείνη  που καλούσε και καλεί τους Ελληνόπαιδες να προσχωρήσουν  στον μοναχικό βίο   ατενίζοντας με  ιδιαίτερη χαρά  την αύξηση των μοναχών. Για την Εκκλησία  άριστος είναι ο αναχωρητής και όχι αυτός που προσφέρει  κοινωνικό  έργο, γι αυτό  ποτέ δεν  τίμησε με την παρουσία  του τον Μαραθώνιο Δράμας-Καβάλας ο Μητροπολίτης της Δράμας Παύλος.  Με  άλλες λέξεις το προβαλλόμενο εις τους νέους ιδεώδες δεν είναι κοινωνικής προσφοράς και δράσεως αλλά μοναστικό ιδεώδες που αποτελεί καθολική  άρνηση  της κοινωνίας και του πολιτισμού. Η Εκκλησία είναι αυτή που προβάλλει  το ιδεώδες του αστράτευτου για τους μοναχούς και τους ιερείς.
Η Εκκλησία είναι εκείνη που κήρυξε την απαξία του εθνικού εδάφους, το χαρακτήρισε κενόν αγιότητας προβάλλοντας  αλλοδαπούς «Αγίους Τόπους» όπου υποχρεούται  ακόμη και ο  ανώτατος άρχων  της Ελλάδος να μεταβαίνει  για προσκύνημα.
Δυστυχώς το  ιδεώδες της Ορθοδοξίας είναι μία Ελλάς  που θα αποτελεί ένα βυζαντινό απολίθωμα με δεσποτάδες και αιγοβοσκούς  αφού η ίδια δια νόμου απαγόρευσε στους πιστούς να ασχολούνται με τα οικονομικά,  οπότε  δια νόμου δημιούργησε λιμοκτονούντες  αιγοβοσκούς  και τους αλλοεθνείς  τραπεζίτες.
Είναι ντροπή στους  κρατικούς παράγοντες και στην Εκκλησία να ιδιοποιούνται  χώρους  των Ελλήνων και να περιφρονούν στο έπακρον  κάθε  πρόγονο  του Ελληνισμού, ο οποίος  συνέβαλλε  στο μοναδικό μεγάλο θαύμα του Ελληνισμού  το οποίον  επιτεύχθηκε  μόνο με το σύμβολο  του Δία και  αποτεφρώθηκε  με την  καθιέρωση του χριστιανισμού.  Κατά τα άλλα βγαίνουμε σαν  δεκαρολόγοι και παλιάτσοι στους δρόμους και στα κανάλια φωνάζοντας  με αναίδεια και ασέβεια «η Μακεδονία  είναι Ελληνική». Η φωνή αυτή φανερώνει την ανασφάλεια των Ρωμιών και όχι την αγάπη τους προς την Μακεδονία. Λόγος για την Ελληνικότητα  της Μακεδονίας  την χώρα των  Ηρακλειδών και των Αιακιδών δεν γίνεται ποτέ αλλά  οφείλει να γίνει λόγος για  την Ελληνικότητα  των Ρωμιών ή νέων Ισραηλιτών που    αμφιβάλουν και  φωνάζουν  στους δρόμους  θίγοντας  το γόητρο  και το μεγαλείο  του ιερού εδάφους  που κατοικούν και οι Θεοί του Ολύμπου.
Θα γελούσε ο  Φίλιππος    καμαρώνοντας  τα μαύρα χάλια  των  παλιάτσων απογόνων του  που στη δική του  υπερήφανη πόλη  τιμούσαν  έναν  καταπατητή των  ιερών του Ελληνισμού  χωρίς να αναφέρουν ούτε μια κουβέντα  για τον ιδρυτή αυτής της .
Ο Αλέξανδρος θα φώναζε  καρφώνοντας το δόρυ του στο έδαφος.
«Είναι βουλή των Ελληνικών Θεών να μη χαθεί  η χώρα του «Φωτός» η Ελλάδα και δεν θα  σας συγχωρήσω ποτέ  γιατί ατιμάσατε τα ιερά των προγόνων μου, ούτε ακόμα και εάν μετανοήσετε».
Η μάνα Θεών και ανθρώπων, η μάνα ΓΗ περιμένει  να θεριέψει η  Ελληνική ψυχή που κρύβει στα έγκατά της  για να ξεπηδήσει από τα ιερά κόκαλα  των Σπαρτιατών, των Μαραθωνομάχων, των Μακεδόνων της «Πύδνας» και των σφαγιασθέντων   από τους Αγίους του  χριστιανισμού «Μέγα Κωνσταντίνο»,  «Μέγα Θεοδόσιο», «Μέγα Ιουστιανιανό»  για να  λάμψει  όπως πρώτα  φωτίζοντας  την ανθρωπότητα  με το   ΙΕΡΟΝ ΠΥΡ  του Ολύμπου  σώνοντας και  απελευθερώνοντας  την  κατατρεγμένη ανθρωπότητα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Αριστοτέλης  Κακογεωργίου