Το Link της εκπομπής http://www.arttv.info/2014/05/egerthiti.html

Ο σχολιασμός του Προέδρου της Ομάδας “Ε” Ἐψιλον, Αριστοτέλη Κακογεωργίου για την εκπομπή “Εγέρθητι” στις 12.03.2016:

Προς

τον Κωστή του ΑΡΤ

egerthiti@hotmail.com                      12.03.2016

Αγαπητέ Κωστή,

Σήμερα εντελώς τυχαία βρέθηκα μπροστά στα σχόλια που έκανες σχετικά με την πολιτική κατάσταση της χώρας μας.

Σχεδόν στα περισσότερα συμφωνούμε εκτός από μία τακτική που για έναν πολιτικό φαίνεται λανθασμένη. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι. Δεν είναι ίδιον ενός πολιτικού άνδρα να  σαρκάζει  πολιτικούς γειτονικών χωρών με τους οποίους είναι υποχρεωμένος να  βρει τρόπο να συνεργασθεί προκειμένου να  ωφελήσει τον λαό του. Το εάν η μύτη του Τούρκου είναι  μεγάλη ή μικρή, δεν μας βλάπτει ούτε μας ωφελεί. Το κατά πόσο ήταν σωστό αυτό που έκαναν οι Βούλγαροι θα κριθεί στο μέλλον. Τα πάντα πρέπει να διευθετούνται με διάλογο και όχι με τσαμπουκά. Ο τσαμπουκάς  είναι όπλο των ισχυρών και όχι των μισοπεθαμένων. Οι εχθροί των Βουλγάρων όπως και των Ελλήνων δεν βρίσκονται εκτός Ελλάδος και εκτός Βουλγαρίας αλλά εντός και μάλιστα σε όλες τις  ηγετικές θέσεις. Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Βουλγαρία βρίσκονται στα μαύρα τους τα χάλια εξ αιτίας κάποιων εξωτερικών εχθρών.  Τα κακά χάλια όλων των βαλκανικών κρατών οφείλονται στους προδότες και ανίκανους πολιτικούς.

Ακόμα τώρα που η Ελλάδα ξεψυχάει, όλοι εσείς οι πολιτικοί  αλληλοκατηγορείστε  αντί να  παλέψετε  για την εξεύρεση λύσεων που θα μπορέσουν να φέρουν την χώρα στη θέση που της ανήκει. Και η θέση της δεν είναι αυτή της κακομοίρας αλλά εκείνη που θα την κάνει ηγέτιδα ολοκλήρου της υφηλίου όπως ήταν στα χρόνια που είχε σύμβολο την Ελληνική θρησκεία και  τις ανεκτίμητες αξίες του δωδεκάθεου. Το ότι οι Τούρκοι  εκμεταλλεύονται την ευκαιρία στην Ξάνθη και την Κομοτηνή οφείλεται στην αντεθνική πολιτική όλων των μέχρι τώρα κομμάτων που πέρασαν από την κυβέρνηση. Όλα τα κόμματα όπως και εσείς χαρακτηρίζατε τους μουσουλμάνους ως Τούρκους επειδή καταντήσατε την Ελλάδα  καθαρά  κράτος της ορθοδοξίας, χωρίς ποτέ να κατανοήσετε ότι τόσο η ορθοδοξία, όσο και ο μωαμεθανισμός είναι εβραϊκές αιρέσεις και αμφότεροι υμνούν και δοξολογούν ως προπάτορά τους τον Αβραάμ.

Στη συνέχεια αναφέρατε ότι  ο Βενιζέλος εισηγήθηκε να βραβευτεί ο  Ατατούρκ με το βραβείο ειρήνης. Όμως εμείς οι σπουδαίοι του στήσαμε  αγάλματα και  αντί να ονομάσουμε το αεροδρόμιο Δαίδαλος, το ονομάσαμε  Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο Βενιζέλος (BenZalon) ήταν ξάδερφος του Ατατούρκ και η προσπάθειά του ήταν να πραγματοποιηθεί το σχέδιο των ισχυρών και όχι να κερδίσει η Ελλάδα. Το σχέδιό τους ήταν να φύγει ο Ελληνισμός από την Ιωνία όπως και έγινε. Τι μας φταίνε όλοι αυτοί που αναφέρουμε όταν εμείς κρατάμε τα φίδια μέσα στον κόρφο μας;

Όσο για την  επιλογή  των πολιτικών  που κάνει ο λαός, είναι σίγουρα λάθος. Αλλά ποια άλλη επιλογή έχει; Όλοι  είναι ψεύτες, προδότες και κλέφτες. Όλοι υπόσχονται και ο λαός δοκιμάζει. Κανένας από όλους τους πολιτικούς ακόμα και αυτός που εσύ αντιπροσωπεύεις  δεν έχουν να επιδείξουν κανένα εθνικό ή κοινωνικό έργο. Ότι έκαναν και κάνουν  εξυπηρετεί μόνο τα δικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα της κλίκας τους. Όταν ήταν το ΛΑΟΣ στην Κυβέρνηση  γράψαμε πολλές φορές στον πρόεδρο αλλά ουδέποτε μας απάντησε με αποτέλεσμα να μην τον πάρουμε ποτέ στα σοβαρά. Εκτός τούτου έδειξε αδυναμία να κυβερνήσει την στιγμή κατά την οποία δεν φαινόταν ικανός να  ηγηθεί των ανθρώπων που  είχε ως έμπιστους και δικούς του. Ο Γεωργιάδης και ο Βελλόπουλος, ενώ ήταν βουλευτές του κόμματος εξακολουθούσαν να πουλάνε βιβλία μέσω των τηλεοπτικών σταθμών ενώ τους πλήρωνε ο λαός για να ασχοληθούν με τα προβλήματά του. Τότε γιατί το «εγερθείτε» δεν το είπες στον αρχηγό σας ενώ τώρα και καλά κάνεις το λες  στον λαό; Πολλά ήταν τα σημεία που έγιναν αιτία να χαρακτηρισθεί ο πρόεδρος αναξιόπιστος.

Όλοι οι πολιτικοί λένε τα ίδια λόγια πριν βγουν και μετά τα ξεχνούν. Γιατί γίνεται αυτό; Απλά επειδή κανένας μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να έχει επίγνωση της πολιτικής ευθύνης και της ευσυνειδησίας. Κανένας δεν φάνηκε να ανήκει στον λαό αλλά όλοι ανήκουν στο προσωπικό τους συμφέρον και για να το πετύχουν επειδή είναι ανίκανοι καταντούν υποχείρια των ισχυρών  που τους κρατούν με δεκανίκια στα έδρανα.

Δείξε μου έναν ο οποίος ανέβηκε πλούσιος στην κυβέρνηση και κατέβηκε φτωχός. Ή κάποιον που ανέβηκε φτωχός  και δεν αποχώρησε  εκατομμυριούχος εκτός από τον Παπαδόπουλο. τον Πλαστήρα και τον Αλέξανδρο. Αυτοί και οι τρεις παρότι κατά κάποιον τρόπο  αυταρχικοί έφυγαν από τη ζωή χωρίς ατομικές περιουσίες.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Αριστοτέλης Κακογεωργίου

Πρόεδρος της Ομάδας «Ε» Έψιλον (www.omadahepsilon.org)