Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 9ος Μαραθώνιος Ωραιοκάστρου που αυτή την χρονιά μετατράπηκε σε μια μεγάλη αθλητική εκδήλωση καθότι εκτός από τον Μαραθώνιο περιείχε τον λαϊκό όπως κάθε χρόνο, τον δρόμο βάδην για πρώτη φορά, τον δρόμο ποδηλασίας επίσης για πρώτη φορά και τον δρόμο παίδων επίσης για πρώτη φορά. Οι διαδρομές όλων των αγωνισμάτων έγιναν μέσα στα όρια του νέου Δήμου Ωραιοκάστρου. Η διαδρομή του Μαραθωνίου παρέμεινε ιστορική όπως κάθε χρόνο αφού ο Μαραθώνιος πέρασε ανάμεσα από 7 Μακεδονικούς τάφους, ανάμεσα από δύο Ελληνικούς Ναούς και οι δρομείς πάτησαν στα βήματα του Αλεξάνδρου και των Μακεδόνων καθότι τον ίδιο δρόμο κατά μήκος του Γαλλικού ποταμού πέρασαν μέσω της Μυγδονίας κατευθυνόμενοι προς την Μ. Ασία.

Η όλη εκδήλωση έγινε προς τιμή της μάχης του Μαραθώνα, της μάχης των Θερμοπυλών και της μάχης της Πύδνας υπό την αιγίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η τιμή αλλά και τα σωστά μηνύματα σχετικά με τον αθλητισμό ώστε να μπορέσουμε να παρακινήσουμε το σύνολο των συνανθρώπων μας στην ενασχόληση με την άθληση που μόνο με τον τρόπο αυτό θα επέλθει θετική αλλαγή στις κοινωνίες μας.

Φορέας της εκδήλωσης ήταν ο Σύλλογος Μαραθωνίων Μακεδονίας, ο οποίος ανήκει στην Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού Ελλάδος.

Η όλη εκδήλωση διεξήχθη χωρίς κανένα πρόβλημα και αυτό οφείλεται στην άψογη συμπαράσταση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, της Δημοτικής Αστυνομίας Ωραιοκάστρου, της Ομάδας των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού «Σαμαρήτες», στην πλήρη επιστράτευση του Δήμου Ωραιοκάστρου καθότι ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού ετέθη με ανιδιοτέλεια στις υπηρεσίες της οργάνωσης ώστε να καλυφθούν όλα τα επίκαιρα σημεία σε όλους τους τομείς . Ένα μεγάλο εύγε ανήκει στον υπεύθυνο του τμήματος Αθλητισμού κύριο Παπακώστα Χαράλαμπο, στον κύριο Αντώνη Τσαμεσίδη και στον κύριο Δημήτριο Γιάτση οι οποίοι κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει κανένα κενό στην όλη εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αξιόλογος και δημοφιλέστατος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κύριος Δημήτριος Σαραμάντος , η αντιδήμαρχος Παιδείας κυρία Κεπετζή Ειρήνη, ο αντιδήμαρχος τεχνικών Έργων κύριος Πολυχρονίδης Αναστάσιος, ο αντιδήμαρχος Αθλητιμού κύριο Παρισόπουλος Γεώργιος, ο πρόεδρος Δημοτικής επιχείρησης Ωραιοκάστρου κύριος Τσιτσικλής Γεώγιος, ο πρόεδρος Τ.Σ. Μεσαίου Φωτιάδης Σάββας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τερζής Χρήστος, ο πρόεδρος Δημοτικού Διαμαερίσματος του Δήμου Ωραιοκάστρου Καρκάρης Στυλιανός, ο Τ.Σ. Λαμπρόπουλος Γεώργιος, ο Τ.Σ. Γκούμας Κωνσταντίνος και Τ.Σ. Ντίνας Κωνσταντίνος.

Ευχαρστούμε επίσης το ΚΑΦΕ «ΛΕΟΝΕ» στο Ωραιόκαστρο για την γενναιόδωρη χορηγία του, την θρυλική Ομάδα «Ε» για την χορηγία των ηλεκτρονικών ρολογιών, την γραφική υποστήριξη, τους καταστηματάρχες του Ωραιοκάστρου και όλους τους Δημότες που συμπαραστάθηκαν ενθαρρύνοντας τους δρομείς και τους Οργανωτές.

Όλοι οι συμμετέχοντες βραβεύτηκαν με ένα χρυσό μετάλλιο 7 εκ. που έφερε την προτομή της Ολυμπιάδας, με ένα μπλουζάκι το οποίον χορήγησε το ΚΑΦΕ «ΛΕΟΝΕ», ο πρώτος από κάθε κατηγορία ανά 5 χρόνια με κύπελλο και χρυσό μετάλλιο και όλοι ήταν καλεσμένοι σε ένα αποχαιρετιστήριο γεύμα στο εστιατόρια «ΕΣΤΙΑ» του Ωραιοκάστρου που προσέφερε ο Δήμος Ωραιοκάστρου.

Για την Οργανωτική Επιτροπή                                                                 Η Γραμματέας

Αριστοτέλης Κακογεωργίου                                                                    Έυη  Κετικίδου