11.09.2008
Προς τον πρόεδρο των Σκοπίων
κ. Γκρουέβσκι

Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ ,
Με αφορμή την αλληλογραφία σας με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κύριο Μπάν Γκι Μουν σχετικά με το θέμα των μειονοτήτων στην Ελλάδα , επιτρέψατέ μας να σας κάνουμε ορισμένες διευκρινίσεις επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι υφίσταται ένα μεγάλο κενό ιστορικής κατάρτισης.
Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ , εάν θέλετε και νιώθετε Μακεδόνες , εμείς δεν μπορούμε να σας εμποδίσουμε και μάλιστα σας θεωρούμε αδέρφια μας. Οφείλετε όμως να γνωρίζετε , ότο ο Κάρανος , ο οποίος ίδρυσε την πρώτη πρωτεύουσα της Μακεδονίας ήταν γιος του Τήμενου του βασιλιά των Ηλείων και απόγονος των Ατρειδών των προγόνων του Ηρακλή. Το όνομα δε της πρωτεύουσας της Μακεδονίας ”ΑΙΓΕΣ” κατάγεται από το Αιγαίο Βουνό των Κουρητών ή Κρητών και η αίγα αποτελούσε το ευλογημένο ζώο των Κρητών και Μακεδόνων αφού με το γάλα της μεγάλωσε ο θεός Δίας ο οποίος είναι πατέρας του Ηρακλή. Ο Ηρακλής ο γιός του Δία και της Αλκμήνης είναι ο πρόγονος των Μακεδόνων και ο πλέον αγαπητός στους θεούς. Ο Αλέξανδρος ήταν περίφανος για την καταγωγή του από τον Ηρακλή και από τον Αχιλλέα αφού η Ολυμπιάδα ήταν απόγονος των Μολοσσών ον δε Μολοσσοί απόγονοι των Μυρμιδόνων της φυλής του Αχιλλέα , οι οποίοι δεν κατέβηκαν από το Βορά αλλά τους έφερε ο Αιακός ο γιός του Αία από την Αίγινα. Βλέπετε ο ότι η καταγωγή των Μακεδόνων ( Μακεδόνας = ψηλός άνθρωπος και Μακεδονία χώρα των ψηλών ανθρώπων ) δεν έχει καμία σχέση με τα σλαβικά φύλα αλλά είναι καθαροί ‘Ελληνες , οι Κρήτες , οι Σπαρτιάτες , οι Αθηναίοι , οι Ρόδιοι , οι Ιλλυριοί , οι Δάρδανοι , οι Θράκες , οι ‘Ιωνες , οι Αχαιοί , οι Δωριείς , οι Πελασγοί.  ‘Ολοι αυτοί που αναφέραμε αποτελούσαν αυτόνομα διοικητικά κέντρα ως ”Πόλεις- Κράτη” αλλά ήταν ‘Ελληνες με μία και την αυτή Ελληνική εθνική ταυτότητα . Φαντασθείτε ο καθένας από τους αναφερόμενους να ζήσουμε τον γεωγραφικό χαρακτηρισμό ως σύμβολο εθνικής ταυτότητας , με αποτέλεσμα να ξεφύτρωναν σήμερα πάνω από τριάντα κρατίδια. Ο Αλέξανδρος δεν αρνήθηκε ποτέ την ελληνική του ταυτότητα και όταν κάρφωσε το δόρυ του στο ‘Ιλιον φώναξε : ”Τρέμε Δαρείε και προσκύνα υποτελικά τη βουλή των Ελληνικών θεών”. ‘Οσο για την Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα , είναι πολύ αστείο.
Για ποιό λόγο αυτοί οι πολλοί λίγοι που αναφέρετε να καταπιέζονται και να καταδιώκονται , ενώ τα εκατομμύρια ‘Ελληνες Μακεδόνες που ζουν στον ίδιο χώρο της Μακεδονίας δεν έχουν κανένα πρόβλημα ως Μακεδόνες. Εάν οι αναφερόμενοι νιώθουν εγκλωβισμένοι μέσα στα εκατομμύρια των Μακεδόνων , τότε σημαίνει ότι δεν είναι καν Μακεδόνες και επιζητούν κάτι άλλο άσχετα με τα ιστορικά δεδομένα της Μακεδονίας η οποία αποτελούσε πάντοτε ένα γεωγραφικό κομμάτι της υπόλοιπης Ελλάδος . Εάν λοιπόν όπως ανέφερα στην αρχή νιώθετε Μακεδόνες και απόγονοι του Ηρακλή όπως ένιωθε ο Αλέξανδρος , τότε είσθε ‘Ελληνες και η χώρα σας αποτελεί ένα κομμάτι της Ελλάδος που βρίσκεται υπό κατοχή κάποιας ξένης εθνότητας.
Κύριε Πρόεδρε , το σκάλισμα φέρει στην επιφάνεια πράγματα που δεν θα βοηθήσουν ποτέ τα δύο Κράτη της Ευρώπης να αποκτήσουν βάσεις για μια γόνιμη και θετική συνεργασία , που θα βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων αμφοτέρων των Χωρών. Λάβετε υπόψη σας , ότι όλα τα ονόματα των Μακεδόνων και της Μακεδονίας είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Κανένα δεν έχει ρίζα σλαβική ή οτιδήποτε άλλη παρά μόνο Ελληνική. Ο Αριστοτέλης ο οποίος ήταν Μακεδόνας ούτε σλαβικό όνομα είχε ούτε ποτέ έγραψε σε κάποια άλλη γλώσσα εκτός της Ελληνικής.

Μετά τιμής

Ο πρόεδρος της Ομάδας ”Ε”
Αριστοτέλης Κακογεωργίου