Κύριο Αθανάσιο  Δανιηλίδη
Εμπόριο – Μουρικίου
09.06.2010
ΚΟΖΑΝΗ

Θέμα:  2ος Μουρίκιος  δρόμο του Δήμου Μουρικίου

Αγαπητέ  Σάκη,

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον αδικαιολόγητο τρόπο που φέρθηκες την ημέρα της διεξαγωγής του 2ου Μουρικίου δρόμου.

1. Είναι μεγάλο λάθος να λαμβάνεις μέρος στον αγώνα που λες ότι οργανώνεις εσύ για τρεις  βασικούς λόγους:
Α. Δεν μπορείς να επιβλέπεις και να κατευθύνεις την όλη κατάσταση.
Β. Δεν επιτρέπεται να κοντράρεσαι με τους καλεσμένους σου.
Γ. Δεν έχεις επαφή με τους επισκέπτες.
Αυτά σου τα είπα και την προηγούμενη φορά αλλά εσύ φαίνεται ότι έχεις κάποιο πρόβλημα.

2. Αδίκησες έναν από τους καλλίτερους δρομείς σε επιδόσεις και σε ήθος, τον Σασάκαρο Κωνσταντίνο. Δεν χρειαζόταν μεγάλη επιστήμη για να τον τοποθετήσεις στην πρώτη θέση αφού  στη γενική κατάταξη ήταν δεύτερος. Hρθε και σου παραπονέθηκε. Και εγώ έστειλα τον γιατρό  Γιάννη Παπαδόπουλο. Απάντησες ότι ήσουν ζαλισμένος. Μόνο πεθαμένος ίσως θα σε δικαιολογούσε κάποιος. Ο Σασάκαρος έφυγε μαζί μου πολύ πικραμένος όχι για το κύπελλο, αλλά για τη δική σου αναισθησία.

3. Το μετάλλιο ήταν πολύ παιδικό και δεν προβάλει σε καμιά περίπτωση την εκδήλωση. Σου είπα και την προηγούμενη φορά ότι το μετάλλιο, άσχετα με την ποιότητα, έχει αξία για τον  συμμετέχοντα και για την εκδήλωση μόνο όταν  χαράσσεται η εκδήλωση και η ημέρα τέλεσης. Αυτό ήταν ένα χαμένο κόστος που μετά από λίγες ημέρες θα πεταχτεί σε μια γωνιά χωρίς να μηνύει τίποτε. Θα αποτελεί ένα κομμάτι μέταλλο.

4. Εμένα με κάλεσες με παρακλήσεις να αφήσω ότι έχω και να βρεθώ στην εκδήλωση φέροντας  όλα τα απαραίτητα μηχανήματα για την οργάνωση και να επιστρατευτώ και εγώ ο ίδιος. Παρότι είχα υποσχεθεί στη Λάρισα αθέτησα την υπόσχεσή μου και ήρθα σε σένα όπως με παρακάλεσες.

Eκανα ότι έπρεπε να κάνω και έβγαλα την εκδήλωση ασπροπρόσωπη μέχρι την στιγμή που ήρθες και με μεγάλη αγένεια άρπαξες από το χέρι μου το μικρόφωνο χωρίς να πεις μια λέξη. Το σημείο αυτό και μόνο σε καταδικάζει πολύ ξένο σώμα προς τα αθλητικά ιδεώδη. Το κακό ήταν ότι δεν μπορούσες να αντικαταστήσεις το μουλάρι που είχες επιστρατεύσει και κατάφερες να τα κάνεις όσο πιο χάλια θα μπορούσαν να γίνουν.
Κάλεσες  για τιμητικές απονομές . Ευχαρίστησες, βράβευσες και επαίνεσες. Το μουλάρι που σου έφερε ολόκληρη περιουσία που μόνο η προσφορά των μηχανημάτων είχε αξία 2000,- Ευρώ και πάνω από όλα τη δική μου εμπειρία και γνώσεις που τις έθεσα όλες στην υπηρεσία της εκδήλωσης το περιφρόνησες. Μία κουβέντα, ένα ευχαριστώ ή ένα αναμνηστικό δεν άξιζε αυτό το φορτωμένο για σένα Μουλάρι ή μια κουβέντα για την παγκόσμια Οργάνωση της Ομάδος «Ε» την οποία αντιπροσώπευα και η σημαία της οποίας κυμάτιζε δίνοντας κάποιο διεθνή χαρακτήρα στην εκδήλωση. Και πάνω σε όλα αυτά φέρθηκες αντιαθλητικά και αντικοινωνικά σε έναν αξιόλογο συναθλητή μας που τον έφερα εγώ από την Θεσσαλονίκη μαζί με τους άλλους τρεις.
Εγώ δεν έχω ανάγκη ούτε από βραβεύσεις, ούτε από επαίνους, ούτε από αναμνηστικά αλλά  ζυγίζω αυτούς που θέλουν να το παίζουν ήρωες και μοναδικοί οργανωτές μιας εκδήλωσης που οφείλει να περικλείει υψηλά ιδανικά και να προβάλει αξίες και ανώτερες ιδέες δίνοντας το παράδειγμα μιας τέτοιας εντελώς ασυμβίβαστης συμπεριφοράς που θίγει ότι έχει σχέση με  τα αθλητικά ιδεώδη.
Λυπάμαι ακόμα περισσότερο γιατί έχεις ένα καλό Δήμο με μια πολύ αξιόλογο Δήμαρχο που σπάνια συναντάει κανείς στον χώρο της χώρας μας. Όφειλες να σεβαστείς αυτή την συμπαράσταση και να μην επιτρέψεις να συμβούν όλα αυτά τα καθαρώς ερασιτεχνικά, ανεύθυνα  που μπορεί να θίξουν ακόμα και τον θεσμό του Δήμου αλλά και άλλων παραγόντων που θέλησαν να εμπιστευτούν στο πρόσωπό σου.
Oταν ένας οργανώνει μια εκδήλωση επιστρατεύει τον εαυτό του για πολλούς μήνες, είναι αποφασισμένος να αναλάβει όλες τις δαπάνες σε περίπτωση που οι χορηγοί δεν εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους και παραμένει στο μέτωπο μέχρι το τέλος με υποχρέωση να ανταποκριθεί σε κάθε παράπονο από όπου και εάν αυτό προέρχεται.
Εσύ δεν έκανες τίποτε από αυτά. Απόλαυσες την διαδρομή, προσπάθησες να μας εντυπωσιάσεις με τον τερματισμό, φόρτωσες σε μένα τα της διεξαγωγής, χρησιμοποίησες τα   απαραίτητα μηχανήματα, έβαλες τον Δήμο να πληρώσει και εσύ φρόντισες για όλα τα στραβά.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Αριστοτέλης  Κακογεωργίου

 

Κοινοποίηση

Δήμαρχο  Μουρικίου
Παπαδόπουλο Ιωάννη
Σασάκαρο Κωνσταντίνο
Σε όλους τους συμμετέχοντες