Η Ομάδα ”Ε” είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Eχει αντιπροσωπείες   σε  πολλές χώρες του   εξωτερικού  σύμφωνα με  το  καταστατικό της. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής   επικράτειας  εδρεύει  στη  Θεσσαλονίκη από το 1999  και ανήκει στην αρμοδιότητα του  Πρωτοδικείου   Θεσσαλονίκης και εφοριακά στην Α’ Θεσσαλονίκης.  Περισσότερες  λεπτομέρειες    γύρω   από    την  νομική μορφή της  αναφέρονται στο   καταστατικό το οποίο εγκρίθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και  από τα διάφορα έγγραφα ή φυλλάδια τα οποία κατά καιρούς εκδίδονται  από την  γραμματεία  της Οργάνωσης. Εκεί  δίνονται και οδηγίες για τον τρόπο εγγραφής νέων  μελών    σχετικά   με   τα καθήκοντα, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα.
Θέλω να διευκρινίσω για ακόμα μια φορά, ότι η Ομάδα  Eψιλον δεν ανήκει ούτε στα φαντάσματα, ούτε στα  αναρχικά  ή αντιθρησκευτικά    κινήματα. Βρίσκεται και κινείται μέσα στις μάζες των κοινωνιών μας, αγωνίζεται  για ένα ενάρετο αύριο και δεν αποφεύγει  να εκθέτει και να διευκρινίζει πραγματικά γεγονότα, μέσω των οποίων  αποκαλύπτονται   πράξεις και ενέργειες διαφόρων παραγόντων, που θίγουν στο έπακρο την  ατομική ελευθερία και την  ηθική υπόσταση της ζωής.   Η Ομάδα  Eψιλον  δεν  αντιμετωπίζει κανένα ως αντίπαλο η εχθρό, αλλά διεξάγει έναν  αγώνα  προσπαθώντας να  ξεθάψει τις αλήθειες, που σκόπιμα έμειναν θαμμένες για πολλά χρόνια,  μειώνοντας έτσι το  γόητρο του Ελληνισμού, εν γένει  της ελληνικής  ανωτερότητας  βλάπτοντας θανάσιμα  τα συμφέροντα της ζωής του πλανήτη μας.
Τάσσεται  δυναμικά εναντίον  εκείνων οι οποίοι ασέβησαν κατά  των Ελλήνων, κατά των   μνημείων  της αρχαιότητας  και κατά  των Συμπαντικών Νόμων  της Φύσεως. Οι Επιτροπές της αποτελούνται από  ελληνικά σκεπτόμενους ανθρώπους όλων των  εθνικοτήτων, όλων των χρωμάτων και  όλων  των θρησκειών. Oλοι μαζί  επιθυμούν  να πετύχουν όσο το δυνατόν  σωστότερη   ιστορική ενημέρωση, ώστε να επέλθει στις κοινωνίες  των εθνών η  πνευματική αφύπνιση  για να δημιουργηθεί έδαφος, στο οποίο θα μπορέσει να   ξαναζήσει  η Θεά  ΘΕΜΙΔΑ  με τα υπέρλαμπρα   παιδιά της, την Αρετή, την   Ανδρεία και τον  σεβασμό  προς τη ζωή   του πλανήτη Γη.
Αγκαλιάζει τη ζωή καταπολεμώντας  τον  πνευματικό και σωματικό θάνατο. Το πνεύμα της Ομάδος  Έψιλον έρχεται σε αντίθεση με κάθε  υβριστή  των θείων,  κάθε υβριστή του Συμπαντικού Νόμου και κάθε  ασεβή προς την  ζωή. Το μέτρο,  η  σωφροσύνη  και η Δικαιοσύνη  αποτελούν τα όπλα για την καταπολέμηση  των ανήθικων  Ταγών  και παραχαρακτών  της  αλήθειας.
Τάσσεται  εναντίον όλων  που προσπαθούν να καταργήσουν την κοσμική δομή του σύγχρονου κόσμου   και   επιδιώκουν να δημιουργήσουν μία ισχυρή πολιτική δύναμη, που θα αποκοσμικοποιήσει  και θα εξαρθρώσει  την  ανθρωπότητα.  Δεν συμφωνεί με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης  που κυριαρχούν σήμερα και φιμώνουν κάθε πρόσωπο  με   αντίθετες απόψεις παραβλέποντας  και αγνοώντας  την ανθρωπιστική, την επιστημονική, την  έλλογη θέαση των πραγμάτων αρεσκόμενοι να  επικεντρώνονται  στην διασκέδαση και την  αισθησιοκρατία,  αντί να φροντίζουν για την ενημέρωση την διαφώτιση  και την σωστή καθοδήγηση των πολιτών.

Η Ομάδα  Eψιλον διεξάγει την μεγάλη  μάχη υπέρ των ιδεών και των αξιών. Επιδιώκει να απελευθερώσει  τον άνθρωπο από τον φόβο των  μυθευμάτων  όπως  της δευτέρας  Παρουσίας, της επιστροφής του  Ιησού  στη Γη, της επιστροφής κάποιων διαστημικών έψιλον, το τέλος του κόσμου, την μεγάλη αιματοχυσία του Αρμαγεδώνος κατά τον οποίον θα καταδικασθούν  όλοι οι άνθρωποι με τον αιώνιο βασανιστήριο  της  πυράς  στην κόλαση.
Η Ομάδα ”Ε”  γνωρίζει, ότι ο κόσμος μας δεν  κυβερνάται  μόνο  από φανατικούς θρησκόληπτους  αλλά και από οπαδούς του διαφωτισμού, τα ιδανικά των οποίων  έθρεψαν  και θρέφουν  την εδραίωση  των δημοκρατικών   κινήσεων με αποτέλεσμα να είναι αισιόδοξη και να πιστεύει, ότι μπορεί να χαραχθεί ένα λαμπρό μέλλον  για  την παγκόσμια  κοινότητα.
Ο χρόνος δουλεύει υπέρ αυτής της  επιδίωξης  για ένα ανώτερο επίπεδο ζωής και όχι  υπέρ  κάποιων  αυταρχικών και οπισθοδρομικών  θεολόγων  που υποβιβάζουν το επίπεδο της ζωής. Η βελτίωση της ζωής   δεν εξαρτάται  από τα μυθεύματα  των θεολογούντων αλλά  από την  ανάδειξη  του Λόγου, την πρόοδο της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, του Ουμανισμού και  της Δημοκρατίας.
Η Ομάδα  Eψιλον  επιζητεί  να   ενεργοποιήσει τις θετικές δυνάμεις   για την επίτευξη των ιδεωδών  αφού  αυτή η κατεύθυνση  μπορεί να συμβάλει  οριστικά στην ευτυχία που όλοι οι άνθρωποι  αναμένουν και αναζητούν. Μόνο με  μια σωστή πολιτική, με μια σωστή χρήση  της  Επιστήμης και  της  Τεχνολογίας  μπορεί να αυξηθεί  η  παραγωγικότητα και να προχωρήσει  σε   βελτίωση και  νέες ανακαλύψεις.
Η Ομάδα  Έψιλον οραματίζεται  μια μεταμορφωμένη  οικουμένη όπου τα άτομα θα είναι ελεύθερα από τον ζυγό της Θεοκρατίας και τον ζυγό των  εξουσιαστών  με δικαίωμα να ελέγχουν την ορθότητα  του Κορανίου,  του χριστιανικού δόγματος , αλλά  και το αλάθητο  της  ”Αγίας Γραφής” και   των εκκλησιαστικών  Ταγών, ώστε  να επιτευχθεί το χτίσιμο  ενός κόσμου  με κοινή  οικουμενική συνείδηση.
Oλα αυτά  θα εξαρτηθούν από τη μάχη μεταξύ των δύο αντιθέτων παρατάξεων, δηλαδή  της παράταξης η οποία διαμηνύει οπισθοδρόμηση δια των θεολογικών δογμάτων της και του μυθεύματος  περί  σωτηρίας της ψυχής  και  της παράταξης   που διεξάγει  τον αγώνα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και  για ένα λαμπρό μέλλον   στον πλανήτη μας.      Συγχρόνως είναι απαραίτητος ο  διάλογος με τους στενοκέφαλους  εξουσιαστές  και ο  σωστός  διαφωτισμός  της ανθρωπότητας ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο φάσμα Λόγου,  ελευθερίας και  σιγουριάς.
Για την προώθηση  του έργου το Διοικητικό Συμβούλιο ίδρυσε  ένα κέντρο  συνεντεύξεων στο χώρο της Θεσσαλονίκης  με σκοπό την  έρευνα, σπουδή και διασάφηση   των βασικών εννοιών  που θα μας οδηγήσουν  στην πραγματική  απελευθέρωση, σωτηρία και αποκατάσταση,  χωρίς  την αναμονή κάποιας παραδείσιας  μεταθανάτιας  αποκατάστασης, η οποία  παρηγορεί  κάθε  ελαφρώς κοιμώμενο   όπως θα έλεγε ο  Μέγας  Ιουλιανός  ή όπως θα γελούσε  σαρκαστικά ο Μέγας Αλέξανδρος η  ο Θεμιστοκλής.
Η Διοίκηση και τα μέλη ελπίζουν να  βρουν το κουράγιο  και την δύναμη για την συνέχιση αυτού του ιερού σκοπού σε συνεργασία με όλους τους άλλους   Οργανισμούς,  εκδοτικούς οίκους και όλους τους ελληνικά σκεπτόμενους  ανθρώπους ανά την υφήλιο.
Μια από τις πολύ βασικές μας  αρχές  είναι  οι  δραστηριότητες  στην πράξη και όχι στην θεωρία  και στα  παχιά λόγια. Οι εν λόγω δραστηριότητες   απαιτούν  πολλές θυσίες, στερήσεις  προσωπικής ζωής και συμβολή  σε οικονομικές δαπάνες. Οι  παραμένοντες   για αόριστα  χρονικά διαστήματα  στις θεωρίες όπως  πολλοί  από τους γνωστούς  δήθεν  ”εμπνευσμένους” ή ”απεσταλμένους” που  οι ίδιοι θέλουν να παρουσιάζονται  επιφέρουν τεράστιες ζημιές  στην ιερή προσπάθεια  η οποία μόνο με ιδρώτα και μόχθο μπορεί να στεφθεί  νικήτρια. Η Ομάδα  ”Ε”  δεν πουλάει  λογοτεχνίες  ούτε  θριαμβευτικές  ουτοπίες  από τις συνηθισμένες  που αρκετά βεβήλωσαν  την  ιερή έννοιά της. Πραγματοποιεί  τον σκληρό μαραθώνιο  της  σωστής ενημέρωσης  των συνανθρώπων μας και τα βήματά της  βρίσκονται σταθερά στο  έδαφος και όχι  στους αέρες,  στα περιβόητα  αστέρια   ή σε κάποια φεγγάρια. Όλοι αυτοί  που  παρουσιάζονται  ως διαστημάνθρωποι κατά  την θεωρία τους κατάντησαν φτωχοί δεκαρολόγοι   που τους έφυγε το χώμα κάτω από τα πόδια τους χωρίς καν να το αντιληφθούν. Εγώ δεν έχω τίποτε εναντίον  όλων αυτών  και δεν θα  μπορούσα  να ανταλλάξω  σκέψεις μαζί τους  γιατί εμείς  πατάμε σταθερά στο έδαφος  ενώ αυτοί     προσπαθούν να πετάξουν χωρίς φτερά. Η Ομάδα  ”Ε”,  την οποία εκπροσωπώ  έστησε πύργους και  καθάρισε πολλούς κόπρους του Αυγεία.  Ο αγώνας  που πραγματοποιεί είναι ενσαρκωμένος με   έργα και πράξεις που δημιουργήθηκαν  μέσα από έμπρακτες  θυσίες  και μέσα  από  ανιδιοτελή  αγάπη  για ότι  θυμίζει  και για ότι  μηνύει  Ελληνισμό και ανθρωπισμό.
Μόνο  έτσι θα μπορέσουμε να  πλησιάσουμε τους  επιθυμητούς  μας στόχους  όπως   μας διδάσκουν οι θρύλοι της ζωής  των πρώτων Ελλήνων θεών, του Ηρακλή, του Θησέα, του Οδυσσέα,  του Αθάμα,   των  Κενταύρων, του Λαέρτη, του Μίνωα και πολλών άλλων.
Οι θρύλοι  τους  καθορίζουν  τα βήματά μας και  αποτελούν τον φάρο του  πνευματικού και αγνού αγώνα μας προς τιμή  και  εις μνήμη   αυτών των αείμνηστων   θρυλικών προπατόρων  μας.
Οι θρύλοι  είναι δικοί τους και δεν ανήκουν σε φαντάσματα και εξωγήινα  μυθεύματα  που παραπλανούν  τον  ήδη  ταλαιπωρημένο  και άμοιρο  άνθρωπο  ο οποίος διψάει  να πλησιάσει  την  προσγειωμένη  αλήθεια  και όχι  την κρυφή, την  αδιανόητη   και το χειρότερο  αυτή που τον ναρκώνει για πάντα.
Το μόνο διαστημόπλιο  που  μπορεί  να  μας σώσει  είναι μόνο ο  σκληρός αγώνας  για την αφύπνισή μας,  και για  τα δημιουργικά μας  έργα.  Ένα τέτοια θετικό αποτέλεσμα  σημαίνει την   άφιξη  των ”Ε”, την άφιξη  του Ελληνικού πνεύματος.  Αυτή είναι  η  επιστροφή  των  ”Ε”, η επιστροφή  των Ελλήνων  και όχι  από κάποιο φεγγάρι αλλά από την ίδια τη δική μας οντότητα όπου  κουρνιάζει ναρκωμένος  από  το όπιο  των διαφόρων δογματικών  παραχαραγμένων θεωριών  που μας  κουβάλησαν  οι περιβόητοι  θεόπνευστοι  ”προφήτες”  αλλά και οι σημερινοί σύγχρονοι   δεκαρολόγοι ”απεσταλμένοι”  όπως ισχυρίζονται από   πολύ μακρινούς πλανήτες  ή ακόμα ότι  είναι ενσαρκωμένοι μεγάλων  θεϊκών οντοτήτων. Το μόνο που κατορθώνουν όλοι αυτοί  οι ασυνείδητοι  είναι να  ρίχνουν   τα πλήθη σε ισχυρότερο  ναρκωτικό  από αυτό που μέχρι σήμερα  έπαιρναν. Προσοχή λοιπόν από τους εμπόρους  των ιδεών και κυρίως τους εμπόρους  του  Ελληνισμού.